Foto: Talupoeg või pahalane? Joaquin Phoenixi Jokker sobiks mängima «Tões ja õiguses»

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Orleans Saints karnevali külastaja Jokkeriks maskeerituna. Foto on illustratiivne.
New Orleans Saints karnevali külastaja Jokkeriks maskeerituna. Foto on illustratiivne. Foto: Jonathan Bachman / AFP / Scanpix

Koomiksifilmide kuldajastu on käes, et mitte öelda kullapalavik: ka sel kinohooajal asuvad kinosid võimsalt vallutama Marveli ja DC Comicsi tegelased. Kui aasta alguses lõi rekordeid «Must panter», siis peatselt võib sama oodata kindlasti «Venomilt» ning «Aquamanilt» ning õige pea näeme kinodes taas ka Jokkerit.

Kui Marveli «universumi» koomiksite kangelaste ekraniseerimisõigused (tegelased on n-ö nägupidi ära jagatud) kuuluvad suures mahus Disney'le, siis DC Comics tegelaste filme väntavad valdavalt Warner Bros.'i alla kuuluvad filmitootjad. DC «Venom» (peaosas Tom Hardy'ga) saab aga näiteks olema Sony esimene Marveli-film. Vähe sellest, et konkurents käib mitme hiiu vahel – rebimine käib ka kitsamas ringis. Näiteks ainuüksi Batmani-filmide pahalasest Jokkerist on lühikese aja jooksul välja tulemas mitu filmi, mis koomiksi- ja kinofänne üle maailma kergelt segadusse on ajanud. Nimelt on peatselt tulemas välja mitu eraldi filmi, kus Jokkerit kehastab Jared Leto, ning lisaks veel üks, kus põhipahalaseks kehastub Joaquin Phoenix.

Kõik need on käigus, tegemisel ja välja kuulutatud üsna puntras, kuid otsad hakkavad siiski tasapisi hargnema – nii on näiteks viimasest variandist juba avalikustatud üks foto, pealkiri ning samuti filmi kinodesse jõudmise kuupäev.

Filmi nimeks saab «Jokker» ning tegu on looga sellest, kuidas luhtunud karjääriga koomikust Arthur Fleckist saab kurikuulus Jokker (keda kehastab 43-aastane Joaquin Phoenix). Režissöör Todd Phillipsi lavastatava filmi võtted käivad ning «lekkinud» on üks pilt, mis annab aimu sellest, milline oli Jokker enne pahaks hakkamist. Kinodes näeb filmi alates 4. oktoobrist 2019.

Foto on meedias üksjagu elevust tekitanud, kuna Phoenix näeb sellel hirmuäratavalt «harilik» välja, tõotades üpris dramaatilist transformatsiooni. Kui välismaa meedia nimetab pildil olevat Jokkeri-eellast normcore'iks, siis eestlase pilgule ei jää tabamata Phoenixi välimuses teatav kaasaegne talupoeglik tammsaarelikkus (ehk on asi soengus?): mees sulanduks antud rollis täiesti märkamatult «Tões ja õiguses» Priit Võigemasti ja Priit Loogi Pearu ja Andrese kõrvale.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arthur.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles