Klubi LAEV lõpetas turvafirmaga koostöö: miks pakkuda teenust, kui ei suudeta garanteerida pädevaid turvatöötajaid

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Produktsioonijuht Mikk Trummal
Produktsioonijuht Mikk Trummal Foto: Facebook

Klubi LAEV produktsioonijuht Mikk Trummal andis Facebooki vahendusel teada, et tema klubi ja turvafirma Meeskond Security OÜ vahel on koostöö lõppenud, kuna kumbki osapool ei ole teineteise tööga rahul.

Oleme avaldanud produktsioonijuht Mikk Trummali postituse muutmata kujul:

«Mõtlesin pikalt, et olen targem ja ei hakka tekkinud olukorrast suurt numbrit tegema, kuid inimeste arrogants ja egoism ei jäta mulle enam muud varianti, arvestades, kuhu olukord tänaseks eskaleerinud on,» alustas Trummal kirjeldamist, miks nende omavaheline koostöö lõppes.»

«Paljud ilmselt teavad, et olen kevadest saati seotud olnud mereäärse meelelahutusasutusega Klubi LAEV. Meil on olnud meeletult huvitav, mitmekülgne ja meelelahutuslik hooaeg, olen saanud palju uusi tuttavaid ja kolleege, olen koostööd teinud väga paljude võrratute artistidega ning kindlasti olen saanud suurel hulgal uusi koostööpartnereid. Enamus neist on väga väärikad ettevõtted, aga olles aktiivselt Eesti meelelahutusmaastikul tegutsenud ligi 10 aastat ja teinud koostööd väga paljude valdkonna teenusepakkujatega, pean tõdema, et viimaks on mul tõsiselt kurb ja piinlik, et sel suvel otsustasime käed lüüa ettevõttega Meeskond Security OÜ. Olles täna turul üks «juhtivaid» meelelahutusvaldkonna turvapartnereid on siiani uskumatu, millist ebakompetentsi ja ülbust on täis ettevõtte juhtkond ja kõrgematel positsioonidel olevad töötajad.»

Klubi LAEV
Klubi LAEV Foto: Facebook

«31.08 toimus meie territooriumil kurikuulus lähipäevadel meediaski laineid löönud üritustesari «Vallaliste Pidu». Kõigile osapooltele oli teada, et tegemist on keskmisest suurema publikuhuviga sündmusega ning võtsime plaani tol õhtul alalt läbi lasta vajadusel kuni 3000 külalist. Selleks puhuks tegime koostöös promootoriga (kes küll kahjuks ise eriti koostöösse panustada ei soovinud, vaid kellele meeldis pigem tulusid kokku lugeda) alal tõsiseid ümberkorraldusi, kuna oli teada, et meie peasaal mahutab maksimaalselt ca 500 külastajat. Ehitasime juurde telke, baare, WC-sid (tunnistan, et neid oleks võinud veelgi rohkem olla), tekitasime ürituse mahuga vastavad 2 erinevat sissepääsuväravat, kokku 6 lüüsiga, eraldasime aedadega teenundusalasid jne. Päev enne sündmust, kui kogu ala oli üles ehitatud, käis ala üle vaatamas Meeskond Security esindaja koos konkreetse ürituse turvapealikuga. Seletasime neile täpselt, kuidas ja mis olema saab ning et ootame maksimaalselt 3000 külalist. Meeskonna mehed olid alast igati vaimustuses, arvestades kui palju lisaväärtust oli juures ning vastasid küsimuse peale, kas 20 turvatöötajat on sündmuse läbiviimiseks piisav hulk - oojaa, piisav muidugi, tundub isegi liiga palju. Kuna turvapartnerina on Meeskond Security rolliks ka nõustamine ja turvaplaanile hinnangu andmine, siis usaldasime ja jätkasime läbiräägitud plaaniga.»

«Üritus toimus, rahvast oli oodatult palju või ehk rohkemgi, sulgesime piletimüügi, kui alal oli ca. 2300 inimest, kuna nägime, et territooriumi potentsiaal hakkab täituma ja turvameeskond ei suuda olukorda hallata (kuigi eelnevalt mainitud 3000 külalist polnud territooriumilgi). Roniti üle aia, roniti aia alt - jah, mõned saadi turvatöötajate poolt kätte, kuid nägin oma silmaga, kuidas inimesed ronivad üle aia territooriumile turvatöötajast 10 meetrit eemal, aga igasugune reageerimine sellele puudub. Miks? Sest 50 kilo kaaluv õbluke naisterahvas, kellel on 3 numbrit suurem punane jope seljas, ei suudagi sellises olukorras midagi teha, kuid samas ei suuda ta ka läbi raadiosaatja olukorda edasi anda - arusaamatu. Miks pakkuda teenust, kui ei suudeta garanteerida pädevaid turvatöötajaid, vaid positsioonid täidetakse lihtsalt täitmise eesmärgil - 20 inimest on ju ometi vaja kokku saada ja kõigi eest võrdselt raha küsida. Siinkohal mainin ka ära, et olime 10 päeva enne üritust konkreeselt öelnud, et vajame vähemalt 20 väga kogenud Meeskonna turvameest tolleks õhtuks.»

Klubi LAEV
Klubi LAEV Foto: Facebook

««Vallaliste Peole» järgnenud õhtuks oli varasemalt kinnitatud plaani kohaselt tellitud 8 turvatöötajat. Pisut enne kella 10 õhtul, umbes tund aega enne järgmise ürituse algust, teatas Meeskond meili teel:

«Tere!

Teavitame teid turvateenuste osutamise lõpetamisest Klubis Laev, Sadama 25 a.

Lepingu lõpetamise asjaoludeks on:

-objekt ei vasta lepingus kokku lepitud tingimustele. Ülemäärane publiku arv ja ebapiisav taristu on ohtlik ürituse korraldamiseks.

-korraldaja/tellija poolne info ei ole usaldusväärne ja piisav, et planeerida mõistlik turvalahendus.»»

«Kirjale järgnenud telefonikõnes, pärimaks asjaolusid, mis tingisid sellise otsuse saime Meeskond Security OÜ juhatuse liikmelt iga küsimuse peale vastuseks: «Palju õnne, elu ongi raske!»»

«Kuidas saab Eesti turul sellist partnerit tõsiselt võtta ning üheskoos läbipaistvalt teenust pakkuda?»

«Kurioosum selle kõige puhul on meedias härra Eigo Sõsteri poolt antud kommentaarid, mis on konkreetne laim ning valefaktide esitamine - peab vist kuradi kibe tunne olema, kui tead, et panid ise teenuse osutamisega pange ja ei suutnud tagada turvalisust üritusel, aga «hea» maine nimel prooviks süüdi lavastada kliendi.»

«Siinkohal pean vajalikuks kommenteerida veel meedias välja käidud Eigo Sõsteri väidet: «Kevadel alanud ladus koostöö kiskus kiiva augusti keskel kui Laev ei olnud täitnud oma rahalisi kohustusi meie ees» - jah, tunnistan täiesti ausalt, et mõne arve maksmine viibis paar nädalat, see on meie valdkonnas vastavalt likviidsusele täiesti tavaline olukord, kuid 31. augusti seisuga olid tasutud kõik varasemad arved ning tasutud 100%-line ettemaks 31.08.-01.09 kahe sündmuse eest, mida pole tühistatud teenuse eest Meeskonna poolt meile tänaseni tagastatud.»

«Kõigele lisaks peaks mainima veel mõned põnevad «professionaalsed» seigad, mille osas tuleks ettevaatlik olla. Näiteks sattusid mitmel õhtul hooaja jooksul meile turvama tõenäoliselt vahetult täisikka jõudnud miniatuurse kehaehitusega noormehed, kelle tegutsemisvõimekus ohtlikus olukorras tekitas siiraid kahtlusi. Ühtlasi saadeti meile ühel õhtul härra, kes leidis, et pigem on põnevam öö läbi telefonist infot otsida kui patrullida ning kes pärast töölt vabastamist otsustas baarist endale pisut head ja paremat hankida, tekitada sellega märkimisväärne tasumata arve ning siis rolleriga vaevu püsti seistes Viimsisse sõita. Ühel õhtul ei ilmunus üks töötaja üldse kohale.»

«Aitäh, Meeskond Security OÜ, et jagad meiega taolist ärieetikat ning oled meelsasti valmis meedias sõna võtma vendadele Grimmidele konkurentsi pakkuva muinasjutulise fantaasiaga.»

Elu24 pöördus kommentaari saamiseks ka Meeskond Security OÜ poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles