Jää ootele! Lõuna-Eesti «metalkauboid» lubavad higi, õli ja metalli!

Kadi-Maarja Võsu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redneck Rampage
Redneck Rampage Foto: Grete Laus-Evestus

Juba 11 aastat tegutsenud bänd Redneck Rampage on üllataval kombel kogunud suurima kuulajaskonna Lõuna-Ameerikas. Tänavu võivad aga ka kodumaised fännid rõõmustada, sest peagi avaldatava videoga plaanitakse sütitada kõik kodu- ja välismaised «maakad».

15. septembril andis southern-metalit viljelev bänd energiast pakatava plaadiesitluskontserdi, mida oli värskesse rokiklubisse Barbar tulnud kuulama hulgaliselt muusikasõpru. Kuigi bänd on väiksest Lõuna-Eesti paigast pärit ning enda kohta ei häbeneta öelda «maakas», andsid mehepojad kaasa rokkimiseks publikule ainest rohkem, kui mõned linnavurled. Rasket, kuid meloodilist kantrihõnguga kütet saatis solist Karli võimas hääl, mis küündib uskumatutesse piiridesse ega tunne puudust värvikast vibratost. Esitlus tõesti esmaklassiline ja rahvusvaheline!

Suvel uue täispika albumi «Caveman Chronicles» ilmutanud Tartu bänd Redneck Rampage avaldab 5. oktoobril albumi esikloole «Moonshine Rocket» video koostöös pealinna noorte audiovisuaalientusiastidega. Varasemalt on video produtsent Marko Järv, kunstnik Karoliina Kull ja operaator Rasmus Puksmann löönud kaasa mitme tuntud eesti kollektiivi muusikavideode valmimisel, nagu 5miinust, Curly Strings, Langenu jt.

«Moonshine Rocket»-i video on filmitud sügaval Võrumaa metsade vahel ning kujutab bändiliikmeid tegemas higiseid ja õliseid metallitöid. Kunstiline juht Karoliina Kull, kes on muuhulgas ka Teater KELM’i kunstnik, kommenteerib teost järgnevalt: «Valminud visuaali inspireeris eelkõige see, et bändiliikmete näol ei ole tegemist lihtsate siidikäppadega, vaid tugevat tõugu meestega, kes ei pelga tööd. Seda sobib ideaalselt esindama vanakooli töökoja ja romula stiil, millele lisavad karakterit masinad, metall ja pingul lihased.»

15. juunil ilmunud Caveman Chronicles on saadaval bändi kodulehel SIIN ning kõikides hästivarustatud plaadi- ja raamatupoodides. Digitaalsel kujul on album kättesaadav Spotify, iTunesi, Amazoni ja CDBaby kaudu.

Redneck Rampage on:

Karl Nagel - vokaal, kitarr
Indrek Kõnnussaar - kitarr
Allan Arjokesse - kitarr
Enriko Tooding - bass
Martin Jüssi - trummid

Hoia pilk peal Elu24 eksklusiivil video kaadritagustest, mille avaldame juba järgmisel nädalal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles