Täida oma lapsepõlveunistus: Soomlaste au ja uhkus The Rasmus annab Tallinnas megakontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Rasmus, Lauri Ylonen.
The Rasmus, Lauri Ylonen. Foto: Vladimir Astapkovich / Scanpix

24 aastat tagasi tegutsema hakanud Soomest pärit kuttide bänd The Rasmus on aastate jooksul näinud nii tõuse kui mõõnasid. Sellest hoolimata on nende vöö all hulganisti megagitte, mis ka üle kahe dekaadi hiljem palju kustumatuid emotsioone sütitavad. 

Juba 21. septembril annab Rock Cafes kontserdi üle maailma rohkem kui 4 miljonit albumit müünud soomlaste au ja uhkus The Rasmus. Bänd on loonud endale äratuntava helikeele ning visuaali, milles mängib suurt osa «rongapoiss» Lauri Ylonen, kes esimestes videotes blondi, silutud kui sarvilise soenguga naisfänne hullutasid. Hiljem võeti hullumeelsest tiinekaelust rääkimisele natuke teine suund ning sukelduti süngematesse teemadesse. Kogu bänd hülgas kottpüksid ning tõmmati selga soliidsed mustad ürbid. Lauri värvis juuksed mustaks ning varesesulgedega kaunistatud seonguga domineeris nii laval kui muusikavideotes, mis senini legendaarsed. 

Soome poprocki vaieldamatult üks eredamaid tähti The Rasmus sai alguse juba 1994. aastal. Üle kahe aastakümne on Soome poprockimeistrid üllitanud 9 albumit. Hittlugude nimistusse kuuluvad näiteks «F-f-f-falling», «In the Shadows», «In my Life», «First Day of my Life», «Guilty», «No Fear ja «Living in a world without you».

The Rasmus on oma lavalise siiruse ja energiaga võitnud miljoneid südameid üle maailma, kuid enim armastatakse neid siiski Soomes. 2008. aastal ilmunud album «Black Roses» tõukas albumimüügi esikohalt isegi Metallica «Deah Magnetic» ning müüs kullanormi täis juba nädala ajaga.

Eelmise aasta lõpul ilmunud üheksas kauamängiv «Dark Matters», mille albumituur bändi taaskord ka Eestisse toob. Pilet soeta SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles