Lenna uus muusikavideo «Kolm korda» avaldub 3 päeva pärast: loe, milline tähtsus on olnud «kolme korra reeglil» läbi ajaloo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagist ninjatüdrukut Lennat esindab Sony haruleibel Made In Baltics.
Kunagist ninjatüdrukut Lennat esindab Sony haruleibel Made In Baltics. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Lauljanna Lenna Kuurmaa avaldab juba mõne päeva pärast värske muusikavideo loole «Kolm korda». Ootusärevuse leevendamiseks heidame pilgu, mida põnevat ajaloo jooksul kolm korda juhtunud on!

Kirjutuskunstis peetakse «kolme korra reegli» põhimõtet üheks edukaimaks. Arvatakse, et kui tegelaskujusid on kolm, või tegevused juhtuvad kolmel korral, on tulemus palju humoorikam, rahuldavam ja effektiivsem, kui ükskõik millise muu numbri kasutamisel. Sellest põhimõttest kinni peetud kirjatükkide või lavastuste puhul on vaatajal sündmusi kergem meeles pidada ning lugu mõjub kaasahaaravamana. 

«Kolme korra reegli» edukust peitub selles, et see seob lühiduse ja rütmi koos kõige väiksema võimaliku informatsiooniga ning loob mustri. See jätab kuulajale või vaatajale mulje, et autor või esitaja on teemaga kursis, kuid samas on esitus lihtne ja kaasahaarav. 

Sloganid, filmipealkirjad ning tervel hulgal teisigi asju, mida tänapäeval tunneme ja armastame on struktureeritud kolmestesse gruppidesse. Meenutagem kasvõi muinasjutte: «Kolm põrsakest» või «Kolm Musketäri».

Ka ladina keeles on fraas «omne trium perfectum», mis tähendab: kõik, mis tuleb kolme kaupa on täiuslik (või terviklik). Nõnda kasutatakse ka eesti keeles väljendit: kolm on kohtu seadus.

Lenna plaadi avaldamiseni ongi jäänud vaid kolm päeva! Jääb üle vaid vaadata, millisest küljest kaunis lauljanna «kolme korra reegli» oma laulus avab, või kuidas seda oma elus tajunud on!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles