Läti ajakirjanik uuris, mis on töö, millest ei tohi oma emale rääkida, kuid saab teenida üle 2000 euro

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intiimsuhtlust pakkuv naine. Pilt on illustreeriv
Intiimsuhtlust pakkuv naine. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Hechtenberg / Caro / Hechtenberg/Scanpix

Läti uudisteportaali TV NET ajakirjanik Anna Belova uuris, mis on kuulutuse taga, kus pakutakse tasuvat tööd noortele ja ilusatele naistele alates vanusest 18 eluaastast ning selle tööga saavad nad teenida 2000 eurot ja  rohkem ühes kuus, kui nad on kompleksivabad.

Kuulutuse kohaselt ei soovitata kandideerijatel sellest tööst oma emale rääkida.

«Kas saad varsti 18-aastaseks? Tahad ühendada õppimise ja töö ning oled valmis töötama õhtul ja öösel? Mul on sulle kaks teadet. Esiteks võid teenida 2000 eurot ja rohkem ühes kuus ning teiseks see töö ei ole ühiskonnas kehtestatud moraalireeglite kohane, seega ei peaks sellest oma emale rääkima,» oli teates.

Belova teatel otsitakse selliste kuulutustega naisi Läti pealinnas Riias tegutsevatesse «klubidesse».  

Intiimsuhlust pakuv naine. Pilt on illustreeriv
Intiimsuhlust pakuv naine. Pilt on illustreeriv Foto: GREG WOOD / AFP/Scanpix

«Kui sul on keskmisest kenam välimus ja inglise keele oskus, võid teenida suuri summasid ka ilma varasemat kogemust omamata. Palju õnne, kui see kuulutus sulle huvi pakub, siis oled oma unistuste tööle lähemal kui arvata oskad! Pakume tööd täiskasvanute meelelahutajana või netimodellinna. Ise määrad aja, millal töötad,» jätkus kuulutus.

Belova teatel sai talle kiiresti selgeks, et vaid seksika vestlusega ei saa teenida 2000 eurot kuus, vaid tuleb teha ka midagi muud, näiteks kaamera ees striptiisi ja simuleerida seksuaalset erutust.

Teate kohaselt on igal tüdrukul kasutada tuba, suur voodi, taustapildid, arvuti ja veebikaamera, mis võimaldavad klientidega intiimsuhtlust.

Intiimsuhtlust võimaldav tuba. Pilt on illustreeriv
Intiimsuhtlust võimaldav tuba. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Waechter / Caro / Waechter/Scanpix

Iga intiimse mulje loomise minuti eest saab teenida ühe euro. Mida kauem suudab naine jätta mulje intiimsusest, seda suurema summa ta teenida võib.

Belova sõnul võttis ta kontakti niinimetatud mentoriga, kes andis talle selleks tööks näpunäiteid, kuid kiiresti sai selgeks, et ta sellele tööle ei sobi.

Teiseks võimaluseks oli hakata tööle «ettekandjana» mõnes Riia vanalinna eksklusiivses baaris.  Töökogemust ei olnud oluline, samas ei olnud sel tööl mingit seost toidu, joogi ega ettekandjatööga.

«Kahjuks ei ole meil praegu vabu töökohti, küll aga saame pakkuda osalist tööd «rohutirtsuna». Selles töös pead aktiivselt suhtlema, leidma meeskliente ja teed kõik, et nad telliksid kõige kallimad joogid. Teenid iga arve pealt 30 protsenti, saad selle kätte sularahas,» teatas tööpakkumise taga olija.

Töötamine oleks hilisõhtul ja öösel ning kestaks kümme tundi.

Belova sõnul on palgatavad naised «lõksud», kes peavad püüdma eelkõige välismaalasi.

Ajakirjaniku teatel sai ta jutule 21-aastase üliõpilasega, kes on seda ametit pidanud pool aastat ja on sellega rahul, kuna ta teenib umbes 1000 eurot ühes kuus. Siiski on kliente, kes on saanud aru, et teda on petetud alkoholi ostma ja ei ole rahul, kui arvel on mitu nulli lisaks. Mõni juhtum on lahendatud politsei abil.

Belova lisas, et veel kümme aastat tagasi oli Riia vanalinnas üsna palju noori naisi, kes üritasid restoranides ja baarides välismaalasi lõksu tõmmata. Nüüd on Lätit külastavad turistid ja ärimehed ettevaatlikumad, kuna teavad, mis võivad noort kenade naiste pakkumised ja meelitamised kaasa tuua.

Läti Riia
Läti Riia Foto: imago stock&people / imago/imagebroker/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles