Võimas! Lauljast John Legendist sai kõigi aegade noorim EGOT võitja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musician John Legend arrives at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles, California, U.S. , February 12, 2017. REUTERS/Mario Anzuoni
Musician John Legend arrives at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles, California, U.S. , February 12, 2017. REUTERS/Mario Anzuoni Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

John Legend sai auväärse EGOT saavutusega hakkama eile õhtul, kui ta võiti Emmy. Nüüd on tal koos neli suurt auhinda: Emmy, Grammy, Oscar ja Tony. Legend on ühtlasi ka esimene mustanahaline, kes selle saavutusega hakkama sai.

39-aastane «All Of Me» laulja sai suursaavutusega hakkama eile toimunud Emmy auhindade ajal, kui sai auhinna parima variatiivse produktsiooni (Outstanding Variety Special) kategoorias, vahendas Metro. Ta sai auhinna telekanalil NBC linastunud kontserdil «Jesus Christ Superstar Live In Concert», kus ta mängis peaosalist Jeesus Kristust. 

John võitis Tony auhinna 2017. aastal, kui ta produtseeris etenduse «Jitney» ning sai koos räppar Commoniga Oscari parima originaalse laulu kategoorias aastal 2015, kui nad kirjutasid filmi «Selma» jaoks laulu «Glory».

John Legend
John Legend Foto: JLRED / Jaxon / MEGA

Legendil on kokku kümme Grammy auhinda, millega ta saabki kokku auväärse EGOT saavutuse. Tema esimene Grammy tuli aastal 2006 parima uue artisti kategoorias.

Kui sellest kõigest veel vähe oli, siis on tal lisaks sellele ka üks Kuldgloobuse auhind.

Vaid 14 inimest on varem EGOTi saavutanud. Nendeks on Whoopi Goldberg, Andrew Lloyd Webber, Tim Rice, Audrey Hepburn, Mel Brooks, Richard Rodgers, Helen Hayes, Rita Moreno, John Gielgud, Marvin Hamlisch, Jonathan Tunick, Mick Nichols, Scott Rudin ja Robert Lopez.

John Legendi puhul on hämmastav ka kiirus, millega ka EGOTi saavutas. Tal võttis selleks aega vaid 12 aastat. Selle tulemusega jääb ta alla vaid Robert Lopezile, kellel kulus nelja suure auhinna kokkusaamiseks kümme aastat.

Kahe lapse isa jagas pilti Emmyt käes hoides koos Andrew Lloyd Webberi ja Tim Rice'oga. Nii Webber kui Rice saavutasid samuti eile õhtul EGOTi. 

Legend kirjutas Instagrami postitatud pildi juurde: 

«Enne tänast olid vaid 12 inimest võitnud nii Emmy, Grammy, Oscari ja Tony. Söörid Andrew Lloyd Webber, Tim Rice ja mina liitusime selle grupiga, kui me võitsime Emmy nende legendaarse etenduse «Jesus Christ Superstar» eest. Ma olen uhke, et sain olla osa sellest tiimist. Mul on au, et nad usaldasid mind Jeesus Kristust mängima. Ma olen nii uhke, et saa olla osa sellest auväärsest seltskonnast.»

Meest õnnitles võidu puhul ka tema abikaasa Chrissy Teigen, kes postitas temast oma Instagrami armsa video.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And I say hey, what a wonderful kind of day

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles