Pildid ja video: Miss Ameerikaks 2019 krooniti ooperilaulja Nia Imani Franklin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 9. septembril valiti New Jerseys Atlantic Citys Miss Ameerika 2019, iluduskuninganna tiitel läks Miss New Yorgile Nia Imani Franklinile.

25-aastane Franklin on ooperilaulja, kes kandis võistlusel ette pala ooperist «Boheem», teatab time.com.

Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja
Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja Foto: Thomas P. Costello / Asbury Park Press-USA TODAY NETW/Sipa USA

Franklini teatel alustas ta oma muusikateekonda kuueaastasena, kui kirjutas oma esimese pala, mis oli üsna lihtne, kuid meeldejääv. Küsimuste-vastuste osas ta rõhutas, et kultuuril on tähtis osa ühiskonnas ning ta on oma arusaamadelt ja vaadetelet naisõiguslane ja #MeToo liikumise pooldaja.

Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin (vasakul), kes on ooperilaulja
Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin (vasakul), kes on ooperilaulja Foto: Thomas P. Costello / Asburg Park Press-USA TODAY NETW/Sipa USA

Võitja sai 50 000 dollari (43 000 euro) suuruse stipendiumi ja missikrooni ning ta esindab USAd Miss Universumi võistlusel.

Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja
Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja Foto: Thomas P. Costello / Asburg Park Press-USA TODAY NETW/Sipa USA

98-aastase ajalooga Miss Ameerika valimistel osales sel aastal 51 kaunitari, kuid esmakordselt ei olnud sel võistlusel trikoovooru. See jäeti ära ahistamisvastase MeToo liikumise võidukäigu ja selle tõttu, et paljud peavad seda naisi alandavaks.

Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja
Miss Ameerika 2019 tiitli sai Miss New York Nia Imani Franklin, kes on ooperilaulja Foto: MJT/AdMedia/SIPA / MJT/AdMedia/SIPA

Iludusvõistlusel kohal olnud võtsid teate trikoovooru ärajäämisest vastu vilistamisega, näidates et nad ei ole sellise uuendusega rahul. 

Miss Ameerika 2019 esimese printsessi tiitli sai Miss Connecticut Bridget Oei ja teine printsess on Miss Louisiana Holli Conway.

Miss New York sai Miss Ameerikaks ka 2013 – 2015 ning siis said selle tiitli Mallory Hagan, Nina Davuluri ja Kira Kazantsev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles