Elina Nechayeva ütleb, mida Eesti Laulu uutest reeglitest arvab

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
01.08.2018, Tallinn
Elina Nechayeva, 

Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
01.08.2018, Tallinn Elina Nechayeva, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev

Mart Normeti asemel Eesti Laulu peaprodutsendi koha üle võtnud Tomi Rahula toob sisse mitmed uued reeglid. Sel aastal Eestit esindanud Elina Nechayeva on uute reeglite osas arvamust avaldanud.

Uute reeglite kohaselt võivad alates järgmisest aastast osa võtta ka välismaa artistid. Elina arvates ühendab muusika meid kõiki ning ei ole vahet, mis rahvusest on artist, kõige tähtsam on see, et tema esitus puudutaks südameid. 

«Kuid minnes esindama Eesti riiki suurel Eurovisiooni lauluvõistlusel, on oluline teada esindatava riigi kultuuri, kombeid, eluolu ning ideaalis ka keelt,» lisas Elina.

Eesti Laulul tuleb osalejatel tasuda nüüd ka osalustasu, mis on eestikeelsetel lauludel 25 eurot ja välismaisetel 50 eurot. Tomi Rahula põhjendas seda reeglit asjaoluga, et keegi ei tuleks lauluvõistlusele nalja tegema ning raha läheks Eestit esindama mineva artisti lavashow jaoks.

Elina Nechayeva oleks pidanud uute reeglite järgi maksma 50 eurot, kuna esitas Eurovisioonil itaaliakeelse laulu «La forza».

Elina Nechayeva kleit ja lavashow oli Eesti mõistes kulukas ning tekitas omal ajal palju furoori.
Elina Nechayeva kleit ja lavashow oli Eesti mõistes kulukas ning tekitas omal ajal palju furoori. Foto: Pedro Nunes / Reuters / Scanpix

«Paljudel rahvusvahelistel konkurssidel on osalustasu täiesti normaalne praktika ning, kui see aitab vältida situatsioon, kus puudub «kleidi» raha, siis on see igati põhjendatud,» rääkis Elina.

Poolfinaalide Tallinnast väljaviimise kohta arvas Elina, et väga põnev on viia Eesti Laulu melu ka teistesse Eesti linnadesse.

Alates uuest aastast on poolfinaalides ja finaalis rohkem osalejaid. Tavapärase kümne artisti asemel saab rahvas kuulata nüüd 12-st. «Osalejate numbri suurendamine on väga hea, nii on Eesti rahval suurem valik, keda saata riiki esindama Eurovisioonile. Ka artistil ja autoritel suurem tõenäosus tutvustada oma loomingut,» ütles Elina lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles