Video: Kevin Spacey «Kaardimaja» tegelane on surnud, aga mis temaga juhtus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Underwoodi haud
Frank Underwoodi haud Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Multimeediakeskkond Netflix avaldas sotsiaalmeedias lühikese videokatkendi viitega menusarja «Kaardimaja» (House of Cards) viimasele hooajal ning sellel on näha, et Kevin Spacey tegelane, manipuleeriv ja julm poliitik, kellest sai USA president, Frank Underwood on surnud ja maha maetud.

Spacey tegelaskuju Underwoodi naine Claire Underwood (Robin Wright) on mehe hauakivi juures temaga rääkimas. Hauakivil on Franki täisnimi ning sünni- ja surma-aasta.

Claire Underwood (Robin Wright)
Claire Underwood (Robin Wright) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Claire Underwood sõnab: «Ütlen sulle seda, kallis Francis. Kui mind maetakse, siis kindlasti mitte minu koduaeda ja kui nad tahavad mulle austust avaldada, siis peavad nad seisma järjekorras».

Claire Underwood (Robin Wright)
Claire Underwood (Robin Wright) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Pärast seda lauset Claire lahkub ning kaamera näitab kahte hauakivi, millest üks on Calvin T Underwoodi ja teine on Francis J Underwoodi oma. Sellel on aastaarvud 1959 – 2017 ning et ta oli USA 46. president. Hauakivil on näha valgeid tulpe.

Frank Underwoodi haud (paremal)
Frank Underwoodi haud (paremal) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Samas ei ole selge, mille tõttu Frank Underwood suri.

Frank Underwoodi haud
Frank Underwoodi haud Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sarja fännid on spekuleerinud, kuidas «Kaardimaja» tegijad ahistamises ja vägistamises süüdistatava 59-aastase Spacey välja kirjutavad. Välja on pakutud nii mõrva, kadumist kui haiguse tõttu suremist.

Netflix vallandas Spacey möödunud aasta novembris pärast seda, kui mitmed mehed süüdistasid teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises.

Kaader seriaalist «Kaardimaja». Pildil Frank Underwood (Kevin Spacey)
Kaader seriaalist «Kaardimaja». Pildil Frank Underwood (Kevin Spacey) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Los Angelese piirkonna prokurörid teatasid möödunud nädalal, et 1992. aastal väidetavalt aset leidnud ahistamise kohta on liiga vähe tõendeid ja selle tõttu Spaceyle ahistamissüüdistust ei esitata. Tegemist on siiski vaid ühe juhtumiga väidetavate kümnete juhtumite seas.

Kevin Spacey oli viimati avalikkuses möödunud aasta novembri lõpul. Ta läks psühhiaatrilisele ravile, kus ta väidetavalt viibib seni.

«Kaardimaja» viimane, kuues hooaeg jõuab Netflixi ekraanile 2. novembril.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», keskel Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», keskel Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix
Seriaal «Kaardimaja» võeti enamjaolt üles Baltimore'is. Pildil Robin Wright ja Kevin Spacey
Seriaal «Kaardimaja» võeti enamjaolt üles Baltimore'is. Pildil Robin Wright ja Kevin Spacey Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles