Kohus paigutas peksuvideo rusikakangelase sundkorras erikooli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva peksja saadeti sundkorras erikooli
Elva peksja saadeti sundkorras erikooli Foto: Kuvatõmmis videost

Kolmapäeval levis sotsiaalmeedias video, kus on näha, kuidas kaks noormeest ründavad keskealist meesterahvast, lüües teda rusikaga mitmel korral pähe ning ka jalaga kõhtu. Tartu maakohus rahuldas täna prokuröri Mariken Arro taotluse vahistada 14-aastane poiss, kes lõi kahel korral kannatanut rusikaga pähe.

Prokurör selgitas, et juulis jõustus seadusemuudatus, mis lubab alaealise vahistamise korral vahistamise asendada kinnisesse lasteasutusse paigutamisega. Seda Karro antud juhul ka taotles. Siiski ei viibi nooruk vahi all vanglas ega arestimajas, kirjutas Tartu Postimees.

«Kohus suunas 14-aastase noore vahistamise asendamiseks kinnisesse lasteasutusse ehk Maarjamaa hariduskolleegiumisse. Seal on temale tagatud professionaalne järelevalve, haridustee jätkumine ja vajalik abi ning toetus spetsialistide poolt,» selgitas prokurör.

Kui ta aga koolikorda rikub või paneb toime uue süüteo, siis võib kohus otsustada, et ta jätkab vahi all viibimist kinnipidamisasutuses.

Noorukit ei ole varem kriminaal- ega väärteokorras karistatud. «Küll aga kahtlustatakse 14-aastast noormeest kolme kuriteo toimepanemises pooleteise kuu jooksul — kaks neist varavastased ja üks esmaspäeval Elvas toimunud vägivallajuhtum,» selgitas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles