Transnaine viidi kaasvangide ründamise eest üle meeste vanglasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen White
Karen White Foto: Facebook

Mehena sündinud, kuid hilisemas elus end naisena identifitseerima hakanud Karen White, viiakse naistevanglast üle meestevanglasse, kuna ta ründas mitmeid naisvange.

Karen White on end süüdi tunnistanud kahes erinevas seksuaalses puudutamises, mis leidis aset Wakefieldis asuvas New Halli vanglas. Leedsi kohtus anti teada, et rünnakud leidsid aset eelmisel aastal septembri ja novembri vahel, vahendas Metro.

Ülejäänud süüdistuste detailide hulgast tuli esile ka üks varasem vägistamisjuhtum. 

Kohtunik Christopher Batty ütles White'ile: «Ma lasen teha uuringu, mis näitab ohutaset. Me kohtume uuesti 11. oktoobril. Siis me vaatame, kui pikk karistus tuleb. Ma lasen hinnata, kui ohtlik sa oled.»

Naine tunnistas ka kahte varasemat vägistamisjuhtumit ning ühte juhtumit, kus ta tekitas ohvrile suurt füüsilist kahju.

Karen White viibib praegu vanglas vägistamise pärast.

Karen White on vanglas vägistamise pärast.
Karen White on vanglas vägistamise pärast. Foto: Facebook

Pärast seksuaalse alatooniga rünnakuid naistevanglas viidi 51-aastane White üle meestevanglasse. Talle määratakse uus karistus 11. oktoobril.

Justiitsministeeriumi esindaja on öelnud, et suuremal osal  transsoolistel vangidel lastakse kanda oma karistus vanglas, mille soo esindajaks nad end peavad. Ministeerium lisas, et transsooliste vangidega tegelemiseks on paigas kindlad reeglid ja süsteemi õõnestamine tuleb väga harva ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles