PAPARATSO: Edgar Savisaar nautis Peterburi teatri keiserlikus loožis balletti (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtupidamiseks liiga viletsa tervisega Edgar Savisaar istus eelmisel pühapäeval Peterburis Aleksandra teatri keiserlikus loožis ja vaatas koos kaaslasega balletti "Luikede järv".

Pealtnägijate kinnitusel istus ratastoolis Savisaar teatri keiserlikus loožis kõrvuti ühe pikemat kasvu heledapäise naisega ja neid saatva kahe mehega. Teisel vaheajal saatis üks ülikonnas meestest Savisaare ja tema kaaslase teatri puhveti väliterrassile, kus endine Tallinna linnapea vaatas tuledes säravat Peterburgi.

«Savisaar nägi tõsiselt hea välja, mitte nagu inimene, kes hakkaks kohe surema,» kirjeldas üks etendusel viibinu Elu24-le.

Pealnägija lisas, et kuna saalis oli tõesti väga palav, siis aitas naine Savisaarel pintsaku seljast. «Giid rääkis, et seal loožis istuvad tavaliselt linnavalitsuse tähtsad tegelased ja et Savisaarel olevat Peterburis teeneid,» märkis ta.

Kirjelduste ja piltide võis Savisaare kaaslaseks olla tema valimisliidu Narva kunagine esinumber Jelena Valme (51), keda on Savisaare kõrval nähtud juba pikemat aega. Valme on tegev erinevate ettevõtete ja MTÜde juhatuses. 

Tänavu juunis lõpetas Harju maakohus menetluse korruptsioonikuritegudes süüdistatava Keskerakonna endise esimehe suhtes, sest kohtu hinnangul on Savisaare tervis nii halb, et tema üle ei saa kohut pidada.

Augustis tühistas aga Tallinna ringkonnakohus maakohtu määruse ja asus seisukohale, et Savisaare üle võib kohtupidamist jätkata. Kaitsja Oliver Nääs omakorda viis vaidluse riigikohtusse, paludes tühistada ringkonnakohtu otsuse. Riigikohus pole veel otsust langetanud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles