«Alfa» sattus loomakaitsjate piiramisrõngasse: kas filmi võtetel tapeti viis piisonit?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodi Smit-McPhee filmis «Alfa»
Kodi Smit-McPhee filmis «Alfa» Foto: Alan Markfield / Capital Pictures / Scanpix

Ameerika loomakaitseorganisatsioon PETA on asunud kutsuma üles boikottima läinud nädalal kinodesse jõudnud ning Eestiski menukat filmi «Alfa», mis räägib jääaegse loo poisi ja hundi sõprusest.

Muidu südamliku ning igati loomaarmastajatele suunatud filmi võtetel tapeti ning nüliti väidetavalt jahistseenide huvides viis piisonit, et need võimalikult elutruult lavastada, vahendab IndieWire.

Kanadas Vancouveris filmitud fantaasiafilm kasutas elusaid loomi veel mitmetel teiselgi võttel, mis samuti loomakaitsjatele vastukarva käib. 

«Viis tundlikku piisonit kaotas elu selle täiesti unustatava filmi nimel,» kurvastavad boikoti eestvedajad. 

Digital Spy kirjutab, et «Alfa» loomnäitlejate eest vastutaja üle valvas loomade humaanse kohtlemise organisatsioon ning tegu olevat lihtsalt suhtluslüngaga, mis kahtlusi võimaldas. 

Filmistuudio, mis juhtumit ka omal käel uurima asus, kinnitab, et filmi huvides kedagi kindlasti ei hukatud ning võtetel kasutati juba surnud loomi. «Kui peaks selguma, et midagi tõesti valesti tehti, päästame kuskil viis piisonit, kes muidu huklule määratud, et omalt poolt head teha,» kinnitab Sony.

Filmi «Alfa» režissööriks on Albert Hughes ning selle peaosas mängib noor austraallane Kodi Smit-McPhee. Peategelane Keda jääb oma hõimust jahiretkel vigastatuna maha, kuid suudab vaatamata vigastustele karmis looduses siiski ellu jääda ning saab sõbraks hundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles