Kadi Viljak: Galojan on alatu valetaja!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Viljak
Kadi Viljak Foto: Elu24

Oktoobris kirjutas veebiajakiri Trend24, et on teinud lõpparve ühe oma portaali toimetaja, endise skandaalse noorpoliitiku, Anna-Maria Galojaniga. Põhjuseks oli toodud usaldusekaotus, pettus ning vargusekahtlus.

Endine oravapartei noorpoliitik Galojan aga kinnitas hiljuti Elu24-le, et tänaseks on töövaidluskomisjon tuvastanud, et tema töölt kõrvaldamine oli ebaseaduslik ja seega see ka annulleeriti.

«Antud väidete puhul, usaldusekaotus, pettus ja muu, oli tegemist ainult portaali juhi

Kadi Viljaku

sõnadega, mida ei kinnita üksi dokument,» pajatas Galojan.



Elu24 uuris Trend24 juhilt Kadi Viljakult, kas Galojani väited peavad paika.

Juhiksin proua Galojani tähelepanu asjaolule, et töövaidluskomisjoni pädevuses on otsustada dokumentide juriidilise korrektsuse ja töölepingu täpse täitmise üle, mitte anda hinnangut usaldusekaotuse, pettuse ja «muu» osas.

Galojan väidab siiski, et Trend24 on jätnud maksmata tema mitme kuu töötasud. Peab see väide paika?  

Kinnitan, et Anna-Maria Galojan on saanud Trend24 portaali moetoimetajana töötades lepingujärgselt palka, millest on temaga kokkuleppeliselt maha arvestatud kokkulepitud kuulimiiti ületanud mobiiltelefoniarved.

Galojani mobiiliarved küündisid sageli 4 000 krooni kanti. Samuti arvestati Galojani palgast maha ebaseaduslikult tehtud arve Trendmedia OÜ-le, mis tuli firmal tema eest hüvitada – kust võttis Galojan õiguse osta firma nimele endale ja oma sõpradele VIP piletid, à 1500 krooni, juunis toimunud Yudaškini moešõule, seda ma ei tea.

Et ta seda oli teinud ja loomulikult firma nimele tehtud arve tasumata jätnud, selgus siis, kui ma arve sain ja moešõu korraldanud Oleg Panksepp uuris, miks firma ei ole arvet kuu aja vältel tasunud.

Ka Pangsepp kinnitas, et arve on lasknud teha Galojan. Kui küsisin Galojanilt selgitust, siis esimese hooga ta mõistagi valetas, et tegemist on sularahas kinni makstud piletitega. Loomulikult olid piletid kinni maksmata ja mina pidin arve tasuma.  

Kokkuleppeliselt Galojaniga võtsin moešõu arve, 8850 krooni, tema juunikuu palgast maha ja nüüd, tere tulemast, nõuab ta töövaidluskomisjoni kaudu seda raha kui juunikuu saamata jäänud palga osa tagasi!

Kas Galojani hingel on ka muid patte ja miks te temaga erimeelsuste ilmnemisel kohe töösuhet ei lõpetanud? 

Kuna tol ajal oli tekkinud Galojaniga usalduskriis, kuna ta oli kõrvaldanud ka lugejamänguks korraldatud kosmeetikakotid, oli temaga suvel pikem vestlus. Anna–Maria valas kahetsevaid krokodillipisaraid ja laskis oma emal mulle helistada ja paluda tööle jätmist.

Samuti palus Galojani hea sõber, Edgar Savisaare nõunik, Oleg Harlamov, et Kadi, ole suuremeelne, anna talle teine võimalus. Et Anna-Maria ei ole tegelikult halb inimene.

Kuna eeskätt oli mul Galojani emast kahju, jäi ta tookord tööle ja nagu vanarahvas ütleb, ega ükski heategu ei jää karistamata.

Galojan kaebas Trend24 töövaidluskomisjoni. Miks te sellele koheselt ei reageerinud?

Sellepärast, et minuni imelikul kombel töövaidluskomisjoni kutse ühelgi moel ei jõudnudki.  Viibisin sõrmeluumurruga kontorist eemal ning seega ei olnud mul ka võimalust komisjonile vastavaid selgitusi õigeaegselt edastada ja ning komisjon, kes tahtis enne jõule otsusega maha saada, käsitles mahaarveldusi, kui puudulikku palka.

Tegelikkuses kordab Galojan oma EELis toime pandud käitumismustrit – lõbutses ta ju tööandja raha eest moešõul ja nüüd tagant järgi kaebleb, et talle vasekesele tehti taaskord liiga, kui ma need piletid tema enda lahkel loal palgast maha arvata söandasin.

Mis saab edasi? Kas kaebate töövaidluskomisjoni otsuse edasi?

Kuna Galojan on omalt poolt rikkunud päris mitmeid töölepingu punkte, soovitas Töövaidluskomisjoni juhataja Raili Karjane tõepoolest teha Galojani suhtes töövaidluskomisjonile eraldi kaebus. Kaevata ka käesolev komisjoni otsus edasi ja/või pöörduda Galojani suhtes tsiviilkohtusse. Seda ma kindlasti ka teen.

Galojan väidab, etTrendmedia OÜ tööleping pole siiani temaga lõpetatud, kuna Kadi Viljak on käitunud ebaseaduslikult. Samuti väidab Galojan, et firma rikkumisi tuvastas ka töövaidluskomisjon?

Võin kinnitada, et Trendmedia OÜ on Galojani seoses usalduse kaotusega töölt vallandanud alates 13. oktoobrist 2008.

Galojan on olnud kahepoolseks lepingu lõpetamiseks kättesaamatu ja minu soovi temaga suhelda, seletuskirjade ja lepingu lõpetamise osas on ta tõlgendanud ajakirjanduses muuseas minu kägistamisesoovina (Nelli Teataja) ja jälitamisega (Just!).

Seega tuginedes seadusele ja kannatuse katkemisele lõpetasin lepingu ühepoolselt. Paberid on ootel ja Galojanile allkirjastamiseks saadetud tähitud kirjaga tema kodusele postiaadressile.

Ka minu telefonikõnedele ja sms-idele ei ole Galojan vastanud. Samuti pole seda teinud Galojani väidetav juriidiline esindaja, Aadu Luberg, kes Galojani sõnul esindab teda ka EELi raha kadumises. Arvan, et töövaidluses Luberg Galojani siiski ei esinda.

Kas võib olla, et Galojan pole teie poolt saadetud kirju kätte saanud ja seega pole oma vallandamisest ka teadlik?

Kuna minu, kui Anna -Maria Galojani endise tööandja poole on info saamiseks pöördunud firma, kes on andnud Galojani ca 110 tuhande krooni suuruse võlgnevuse tõttu (esinduse ja reklaamiteenuste eest) üle inkassofirmale käesoleva aasta detsembris, siis eeldan, et Galojan  väldib teadlikult talle tähitud kirjadega saabuva posti kättesaamist ja ei ole oma vallandamisest ehk tõesti teadlik.  

Kadi, te lubasite esitada kaebuse Galojani kohta politseisse, seoses ka teie isiklike fotode ebaseadusliku levitamisega internetis. Galojan väidab, et politseile pole avaldust kunagi tehtudki? 

See on sulaselge vale! Esimese emotsiooniga avalduse tegin politseisse (Pärnu mnt, Kesklinna politseijaoskond) 8. oktoobri hommikul ehk esimesel võimalusel, kui mind teavitati minu isiklike fotode ilmumisest avalikku inforuumi.

Mul on ette näidata prokuröri kiri, kus viimane soovitab pöörduda kohtu poole. Mida olengi teinud. Järgneva ja mahukama avalduse Galojani suhtes politseisse tegi juba mind esindav advokaadibüroo.

Nii, et jätkad võitlust Galojaniga ka uuel aastal? 

Ega ma just hurraa ei karju, et pean Galojaniga meedias kemplema. Tutvustest selle pealtnäha väga meeldiva inimsega sain küll väga valusa, aga tegelikult ka väga hea õppetunni, mida ühestki ülikoolist ei saa.

Anna-Maria edasise tegevuse suhtes ei ole mina see ütleja, aga Galojani töölepalkamist ei soovitaks oma vaenlaselegi kui aus olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles