PILDID Filmifännid olge valmis! Müügil on Han Solo jakk, Indiana Jonesi kaabu ja Marty McFly hõljukrula

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filmidest ja seriaalidest pärit  esemete oksjoneid korraldav Prop Store, mis asutati 1998. aastal, viib 20. septembril  Londonis Waterloo IMAX  kinos läbi oma järjekordse oksjoni.

Müügile pannakse üle 600 eseme, mis on pärit menukatest filmidest ning telesaadetest ja seriaalidest, teatab  jedinews.co.uk.

Prop Store’i juubelioksjonilt saab näiteks osta Han Solo (Harrison Ford) jaki, mida ta kandis 1980. aasta filmis «Star Wars: The Empire Strike Back». Oksjoni korraldajate arvates pakub see kollektsionääridele suurt huvi ja selle hind võib kõrgele kerkida, umbes ühe miljoni naelani. 

Marty McFly (Michael J Fox) hõljukrula 1989. aasta filmist «Back to Future Part II»
Marty McFly (Michael J Fox) hõljukrula 1989. aasta filmist «Back to Future Part II» Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images

Veel saavad filmifännid endale soetada Marty McFly (Michael J Fox) hõljukrula 1989. aasta linateosest «Back To The Future II» , Indiana Jonesi (Harrison Ford) kaabu  1981. aasta filmist «Indiana Jones and The Raiders Of The Lost Ark», Stormtrooperi kiivri 2017. aasta filmist «Star Wars: The Last Jedi» ja veel palju muud.

Oksjoni korraldajate teatel on müüdavate esmete alghind 5000 - 500 000 naelani. 

Stormtrooperi kiiver 2017. aasta filmist «Star Wars: The Last Jedi»
Stormtrooperi kiiver 2017. aasta filmist «Star Wars: The Last Jedi» Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Selle aasta oksjon on juubelioksjon, sest Prop Store asutati 20 aastat tagasi. Praegu on sel firmal kontorid nii Londonis kui Los Angeleses.

Prop Store’i asutaja on inglane Stephen Lane, kes koos sõpradega hakkas koguma filmidest ja seriaalidest pärit esemeid, olles nüüd filmimemorabiilia turul juhtpositsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles