Uurimisraport: The Cranberries laulja Dolores O’Riordani surm oli õnnetus (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Martin Harris/Capital Pictures / MAR/Capital Pictures/Scanpix

Iirlannast muusik, ansambli The Cranberries juht Dolores O’Riordan leiti 15. jaanuaril Londoni Park Lane Hilton hotelli vannitoast surnuna.

Londoni Westminsteri kohtus käsitleti Briti politsei raportit O’Riordani surma kohta. Raporti kohaselt tarbis laulja enne surma suures koguses vahuveini ja muud alkoholi, uppudes lõpuks vannivees, teatab thesun.co.uk.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: Matteo Bertolin / Empics Entertainment

Raporti andmetel registreeris 46-aastane O’Riordan end Londoni hotelli, jõi minibaari tühjaks, tühjendades ka kaasa võetud alkoholipudelid ning helistas kell 3.00 varahommikul oma emale Eileen O’Riordanile.

Dolores O'Riordani ema Eileen O'Riordan
Dolores O'Riordani ema Eileen O'Riordan Foto: Kirsty O'Connor / PA Wire/PA Images/Scanpix

Lauljale tehtud lahkamine näitas, et ta organismis oli suur kogus alkoholi, kuid ta oli võtnud ka retseptiravimeid.

O’Riordanil oli diagnoositud bipolaarne häire, mille tõttu tuli tal mitmeid ravimeid võtta, kuid tal oli probleeme ka alkoholiga.   

Muusikut ravinud psühhiaater Seamus O’Ceallaigh sõnas nüüd kohtus, et O’Riordanil oli maania ehk kõrgenenud meeleolu episood, kui ta taas alkoholi küüsi langes ja vannis uppus.

O’Ceallaigh sõnul nägi ta oma patsienti paar nädalat enne ta surma kui laulja oli suundumas New Yorki.

Psühhiaatri teatel oli lauljal perioode, mil ta alkoholi ei joonud, kuid kui ta jooma hakkas, siis oli tal väga raske lõpetada.

Raporti kohaselt ei olnud muusik jätnud hüvastijätusõnumit, mis viitab, et tal ei olnud plaanis endalt elu võtta ning ta surm oli õnnetus.

Dolores O'Riordan
Dolores O'Riordan Foto: SB/PersonaStars/CapitalPictures / SB/PersonaStars/CapitalPictures/Scanpix

Londoni Westministeri kohus langetas raporti põhjal otsuse, et O’Riordani surm oli õnnetusjuhtum, mitte enesetapp.

Dolores O’Riordan maeti Iirimaale Limericki krahvkonnas asuva Ballybrickeni surnuaiale. Teda jäid leinama eksmees Don Burton ja kolm last.

Dolores O'Riordani matus
Dolores O'Riordani matus Foto: Niall Carson / PA Wire/PA Images/Scanpix

Dolores Mary Eileen O'Riordan (6. september 1971 Ballybricken, Limericki krahvkond – 15. jaanuar 2018 London) oli Iiri muusik ja laulja-laulukirjutaja.

Ta juhatas 13 aastat ansamblit The Cranberries kuni laialiminekuni 2003. aastal ja uuesti alates taasühinemisest 2009. aastal.

The Cranberries, Dolores O'Riordan
The Cranberries, Dolores O'Riordan Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles