Naine peab kohtu käsul endisele kihlatule tagastama 40 000 dollarit maksva kihlasõrmuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihlasõrmus
Kihlasõrmus Foto: SCANPIX

Kui Rodney Ripley kosis 2011. aastal Jennifer Ruttenit, siis kindlasti ta ei osanud näha, et peab hiljem viis aastat kohut käima, saamaks tagasi ligi  40 000 dollarit maksva kihlasõrmuse.

New York Posti teatel läksid noored vähem kui aasta pärast oma kihlust lahku, kuid Rutten ei olnud nõus mehele kallist sõrmust tagastama.

Naine üritas sõrmuse endale jätta, tuues mehele mitmeid väiteid ja ettekäändeid.

Kui naine ei olnud 2013. aastaks sõrmust tagastanud, läks Ripley kohtusse, et sõrmus kohtu abil tagasi saada.

Rutten palkas advokaadi, kelle teatel ei olnud see sõrmus nii hinnaline, et sellepärast peaks kohut käima. Advokaat lisas, et sõrmuse tegelik väärtus võib olla umbes 13 000 dollarit ning kohtusse tasub minna alles asjade pärast, mille väärtus on alates 25 000 dollarist.

Ripley advokaat tõestas, et see kihlasõrmus maksis 39 057,10 dollarit (33 589 eurot) ning see kindlustati 40 000 dollari eest.

Kihlasõrmus. Pilt on illustreeriv
Kihlasõrmus. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

New Yorgi osariigi seaduse kohaselt on kihlasõrmused ajutised kingitused ning kui abiellumist aset ei leia, tuleb see kinkijale tagastada.

Rutteni väite kohaselt ei soovinud ta seda sõrmust Ripleyle tagastada, kuna mees oli vägivaldne.

«Mind vihastas ta soov saada sõrmus tagasi ja ma ei tahtnud seda tagastada. See oli minu jaoks tasu emotsionaalsete ja vaimsete kannatuste eest, mida ma temaga koos olles kogesin,» teatas naine.

New Yorgi Manhattani kohus leidis, et Ruttenil puuduvad piisavad tõendid vägivalla kohta ja seega tuleb naisel sõrmus endisele kihlatule tagasi anda või ta peab Ripleyle maksma sõrmuse eest selle ostuhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles