Kogu tõde Nublust: kes ta päriselt on?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÄÄSTEAMETI PROJEKT "NUBLU KAITSEB JA ÕPETAB". 2005.
PÄÄSTEAMETI PROJEKT "NUBLU KAITSEB JA ÕPETAB". 2005. Foto: Tairo Lutter

Me kõik oleme temast lugenud, ent vaid vähesed temaga kohtunud. Nublul on rohkelt fänne ja väga vähe on neid, kes temast midagi kuulnud poleks. Ta on andekas ja tubli tegelinski, igati vahva sell. 

Pooleldi taks, pooleldi hagijas. Nublu on valkjas, pruunide laikudega koerake, kes eksib juhuslikult tuletõrjemajja ning temast saab pritsimeeste lemmik ja tubli tuletõrjekoer. 

Samuti on ta juba üpris vana tegelane - «Nublu» raamat ilmus esimest korda 1972. aastal ning selle autor on Jaan Rannap. 

«Koer oli tegelikult olemas. Kunagi ammu oli Tallinnas – seal, kus on Tallinn-Väikse jaama juurde minev tee, väljasõiduga Tondi maanteele – üks väike tuletõrjedepoo ja nende juurde tuli lihtsalt ükskord üks kodutu koer,» rääkis «Nublu isa» Jaan Rannap Vikerraadios. Loe rohkem SIIT!

Nublu õpetab meile, kuidas läbi äparduste ja kangelastegude jõuda oma unistuseni, milleks Nublu puhul on täieõiguslikuks tuletõrjekoeraks saamine. Ta õpetab meile ka, et tuleb olla visa, sihikindel, julge ja ka veidi koerust täis.

Nublul on fänne ka tänapäevalgi, sest üks salapärane Eesti räppar on tuletõrjekoerakese nime laenanud ning esineb nüüd selle alt, hullutades igas vanuses publikut.

Paistab tõesti, et kõik, mis Nubluga seotud, muutub kullaks, sest ka räppar Nublu on Eesti muusikamaastikul tohutult populaarne. Ta troonib edetabelites ning vallutab kõiksugu erinevaid lavalaudu. Tema kuulsamad lood on «Mina ka», «öölaps!» ja «2 Quick Start». Hittlugusid on arvatavasti tulemas veelgi, sest vähemalt lähiajal tema hiilgus kustuvat ei paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles