Briti kuningakoda kummutab jutte: prints Charles ei ole oma poegadega tülis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles (vasakul), prints Harry ja prints William
Prints Charles (vasakul), prints Harry ja prints William Foto: Leon Neal / AP/Scanpix

Lehekülg Daily Beast avaldas mõni aeg tagasi kirjutise, milles väideti, et prints Charles ei saa oma poegade, prints Williami ja prints Harryga läbi ning nad on tülis.  

Briti kuningakoda avaldas nüüd teate, et selles artiklis ja ka mitmes raamatus kirjas olev on vale, kubisedes väljamõeldistest ning prints Charlesi ja ta laste suhted on suurepärased, edastab news.com.au.

Prints William (vasakul), prints Charles ja prints Harry 2014
Prints William (vasakul), prints Charles ja prints Harry 2014 Foto: NEIL HALL / REUTERS/Scanpix

See teade on erakordne, kuna Briti kuningakoda tavaliselt ei kommenteeri kuningliku suguvõsa liikmete eraelu kohta levivaid väiteid ja jutte.

Daily Beasti artikli kohaselt kohtub 69-aastane prints Charles oma poegade, 36-aastase prints Williami ja 33-aastase prints Harryga vaid avalikel sündmustel, kus nii tema kui pojad täidavad ametikohustusi, kuid eraelus nad ei suhtle.

«Charles ja ta pojad on oma iseloomult  väga erinevad, mille tõttu on neil omavahel raske läbi saada. See lihtsalt on nii,» teatas ajakirjanik Tom Sykes viitega anonüümsele allikale, kes töötab Briti kuningliku pere heaks.

Prints Charles
Prints Charles Foto: Ian West / PA Wire/PA Images/Scanpix

Kirjutise kohaselt ärritab prints Charlesi enim see, et ta pojad räägivad avalikkuses tabuteemadel, näiteks vaimsetest haigustest ja depressioonist. Samuti on William ja Harry rääkinud mitmes intervjuus oma elu rasketest hetkedest, millest üks oli ema, printsess Diana surm 1997. aastal.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: John Stillwell / PA Wire/PA Images/Scanpix

Prints Charles paneb pahaks ka seda, et ta pojad ja miniad, Cambridge’i hertsoginna Catherine ja Sussexi hertsoginna Meghan ei suhtu kuningakojas töötavatesse inimestesse kui teenijaskonda, vaid võtavad neid kui võrdseid ja suhtlevad nendega nagu sõpradega.

Cambridge'i hertsoginna Catherine (vasakul) ja Sussexi hertsoginna Meghan
Cambridge'i hertsoginna Catherine (vasakul) ja Sussexi hertsoginna Meghan Foto: JWMAL2 / MEGA/Scanpix

Lisaks on Charles kade, et ta pojad, printsid William ja Harry, on populaarsemad kui tema ning Charles kardab, et temast ei saa kunagi kuningat, sest troon ja kroon võivad minna Williamile.  

Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine
Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine Foto: JWMAL2 / MEGA/Scanpix

«Kaks kolmandikku brittidest soovib troonil näha Williamit ja Catherine’i, mitte Charlesi ja ta naist Camillat, kes tekitavad kuningliku pere liikmete vahel pingeid,» kommenteeris kirjanik Christopher Andersen artiklis.

Artikkel jätkab, et Williamile ja Harryle avaldas mõju nende vanemate, prints Charlesi ja printsess Diana lahutus ning Diana surm. On spekuleeritud, et need lapsepõlvetraumad mõjutavad printside ja nende isa suhet, kuid printside käitumist arvestades ei ole see nii. William ja Harry ei ole oma isa otsuseid ja esinemisi kunagi avalikult kritiseerinud. Harry on paaril korral isa Charlesi ja kasuema Camillat kaitsnud.

Prints Charles ja ta naine, Cornwalli hertsoginna Camilla
Prints Charles ja ta naine, Cornwalli hertsoginna Camilla Foto: EPA/Scanpix

Ühendkuningriigis on varem ilmunud mitu raamatut kuninglikust perest ning nende teatel on selle suguvõsa liikmete vahel palju vaenu, kaasa arvatud prints Charlesi ja ta poegade vahel. 

Selle aasta alguses ilmus Ühendkuningriigis Tom Boweri raamat «Rebel Prince: The Power Passion And Defiance Of Prince Charles», mille kohaselt William ja Harry ei saa kasuema Camillaga läbi.

«Põhjus on selles, et Charles suhtles oma poegadega, kui need olid lapsed, üsna vähe. Nad olid eelkõige ema, printsess Dianaga. William ja Harry kaotasid ema ja peavad võõrasema sissetungijaks,» on raamatus.

Printsess Diana (vasakul), prints Harry, prints William ja prints Charles 1995. aastal
Printsess Diana (vasakul), prints Harry, prints William ja prints Charles 1995. aastal Foto: JOHNNY EGGITT / AFP/Scanpix

Raamatu kohaselt peab Charles troonipärimisjärjestuses tema järel teisena olevat Williamit laisaks, kuna William on mitmel korral loobunud esindusülesannetest.

Kuningakoja teatel on prints Charles sel aastal olnud toeks eelkõige nooremale pojale prints Harryle, kes 19. mail abiellus ameeriklanna Meghan Markle’iga, kellest sai Sussexi hertsoginna.

Charles viis Meghani altari ette, kuna naise isa Thomas Markle ei osalenud teda tabanud skandaalide tõttu laulatusel.

Ka võttis Charles kiiresti omaks Sussexi hertsoginna Meghani ema Doria Raglandi, keda nimetas mitmel korral pereliikmeks.

Ees: prints Charles (keskel), hertsoginna Camilla (paremal) ja Doria Ragland
Ees: prints Charles (keskel), hertsoginna Camilla (paremal) ja Doria Ragland Foto: EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles