Gobi kõrbe müsteeriumit ei suudeta lahendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gobi kõrb
Gobi kõrb Foto: Wikipedia.org

Selle nädala alguses teatasid mitmed väljaanded Google Maps abil Gobi kõrbest leitud kummalisest objektist.

Lisaks esimesele paljastus veel kaks struktuuri, millest üks oli esimesena leituga sarnane ehk joontest koosnev, teine aga ümar, kirjutab Huffington Post.

Kõik kolm asuvad Loode-Hiinas Gansu provintsis Gobi kõrbe osas Kumtagi kõrbes, kirjutab Huffington Post.

Lisaks heledatele, risti-rästi asuvatele struktuuridele paljastasid satelliidipildid ka objektid, mis oleks nagu antennid ja veejahutusseadmed. Samuti on arvatud, et kõrbesse on rajatud mingi linna tänavavõrgustik sõjaliste rünnakute harjutamise eesmärgil.

Kõrbest leitud struktuuride kohta on mitmeid teooriaid välja käidud, kaasa arvatud see, et tegemist on tulnukate sõnumiga.

Luure- ja sõjaekspertide sõnul ei ole neil aimugi, mis see olla võib.

Üks tundmatuks jääda soovinud CIA analüütik tõdes aga, et alates 2004. aastast on Google Earth satelliidipiltide hulgas sadu pilte Hiinas asuvast Gobi kõrbe osast.

«Nende tegemine ei saanud just odav olla. Keegi on need pildid spetsiaalselt teha lasknud,» lisas analüütik.

Internetis kirjutati, et kui Hiina tahaks USA linnu rünnata, siis ta lihtsalt teeks seda, mitte ei harjutaks enne kuskil kõrbes.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles