«Täitsa lõpp» noornäitleja Tõnu Õllek õpib autoremondilukksepaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Õllek
Tõnu Õllek Foto: Urmas Mand

Filmitalguline ja «Täitsa lõpp» filmi näitleja Tõnu Õllek otsustas sõbra soovitusel mehise ametiomandamise kõrvalt kätt proovida ka filmitööstuses.

Mõttele osaleda filmis tuli Õllek sõbra soovitusel.

«Kõigepealt registreerusin sõbra soovitusel saatesse Kinotehas. Pärast saadet kutsuti filmi katsetele ja sealt edasi saingi filmi,» räägib noormees.

Nägemust, kuidas film valmib ja milline on Raiti mänginud noormehe ettekujutus filmitegemisest, filmitalgutel osalemine oluliselt ei muutnud.

«Ma arvasingi, et filmi tegemine midagi taolist endast kujutab. Ainukeseks vaheks võib pidada seda, et käigus oli tavalisest rohkem režissööre ja palju selliseid inimesi, kes kõike esimest korda tegid,» lisas Õllek.

Suurte katsumuste hulka filmivalmimise protsessis loeks Õllek selle, kui pidi pikki distantse joostes läbima. «Pidin Kiviõlis ikka päris mitu tundi ringi jooksma korraliku tempoga,» kurtis noormees.

Kui filmimaailm kõrvale jätta, õpib Õllek Tallinna Tööstushariduskeskuses auto remontimist.

Põnevaimaks seigaks filmivõtetelt peab Raidi osatäitja seda, kui tema käest küsiti, kas ta on kaine. «Kui tegime Hauka laada stseene ja pidin inimeste vahel ringi sõitma ja signaalitama, siis nagu aru sain, enamik ei teadnud, et seal mingi filmimine toimub. Kui üks võte läbi sai ja Märdiga seisvas autos istusime, tuli üks mees kurjalt akna juurde ning küsis, et kas ma olen ikka kaine ja täie mõistusega. See oli omamoodi meeldejääv,» pajatas Õllek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles