Jalgpallikohtunik: Piiroja punane oli reeglitepärane otsus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Viktor Kassai näitab Raio Piirojale punast kaarti.
Kohtunik Viktor Kassai näitab Raio Piirojale punast kaarti. Foto: Raigo Pajula

Endise jalgpallikohtuniku Margus Kotteri hinnangul ei teinud Eesti-Iirimaa mängu vilistanud kohtunik Viktor Kassai meie meestele liiga. Samuti ütles Kotter, et Raio Piirojale punase kaardi andmine oli reeglitepärane otsus.

«Nägin seda ise staadionil ja kohe oli selline tunne, et sealt tuleb kaart, kuna mängus toimus rünnaku maha võtmine ja käega mängimine,» ütles Kotter «Ringvaatele».

«Arvan, et Kassai seda ise ei näinud, vaid teda aitas assistent, neil on omad kommunikatsioonisüsteemid, mille abil nad suhtlevad.»

«Käsi ei olnud loomulikus asendis, iirlane oli palli juba mööda lükanud, et minna suunaga väravale, et seda ohustada. Käega palli puutumine muutis selle suunda ja võttis rünnaku maha ning seda tõlgendatakse ebasportlikuks veaks,» ütles Kotter ning lisas, et alati ei peagi käega mängimine tahtlik olema.

«Enne kui Robbie Keane jõudis Kassai juurde, oli juba see otsus tehtud, sest oli teise assistendiga omavahel suheldud. Nad olid jõudnud juba ära rääkida, mis numbrile kollane tuleb anda, seal ei olnud valikuid. Ei loe ka see, et mängijal on üks kollane all, et siis ei tohi teist anda. Tänane suund on Euroopa jalgpallis see, et kui tuleb karistada, siis tuleb ka seda teha,» võttis Kotter jutu kokku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles