Finantskriisis vaevlevat Lätit pakutakse müügiks Vene oligarhile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: Reuters / Scanpix

Kui hiljuti teatati internetis levivast palvekirjast, milles pöörduti Rootsi valitsuse poole palvega Läti okupeerida, siis nüüd soovitakse, et Vene miljardär Roman Abramovitš Läti riigi ära ostaks.

«Kallis Roman Arkadjevitš Abramovitš. Nagu te ilmselt juba teate, siis minu kodumaa Läti läks pankrotti ja peab hetkel IMFga (Rahvusvahelise Valuutafondiga) läbirääkimisi 7,5 miljardi euro suuruse laenu saamiseks,» alustas anonüümne autor oma pöördumist Venemaa ühe rikkama ärimehe ja Tšukotka autonoomse ringkonna duumasaadiku Abramovitši poole.

«Palun teil kaaluda Läti ostmist - siinsed inimesed on töökad ja lihtsad, meie keskkond on puhas ja seal on piisavalt ruumi teie jahi jaoks,» lisas autor oma pöördumises, millel on juba üle 700 toetusallkirja.

Lätlasest rahvusvahelise suhete tudengi avaldus, milles pöördutakse Rootsi valitsuse poole palvega Läti okupeerida, on tänaseks kogunud üle 12 000 toetushääle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles