Eesti Kontserdi aastalõpu üritused

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen.
Andres Mustonen. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Aasta viimasel päeval, 31. detsembril saab kolmes linnas nautida Eesti Kontserdi aastalõpu kontserte, millest suurejoonelisem toimub Pärnu kontserdimajas.

Pärnu kontserdimajas kuulutatakse kolmapäeval algusega kell 20 välja Pärnu. tänavused aasta naine, aasta mees ja aasta tegu. Linnavalitsuse ja kontserdimaja koostöös korraldataval üritusel esinevad koorid, ansamblid ja võimlemisklubid, samuti üle-eestiline sümfooniaorkester. Õhtut juhivad Merle Palmiste ja Henrik Normann.

Pääse 250 krooni sisaldab ka buffet-lauda. Kontserdimajast öeldi, et pileteid oli saadaval veel vaid piiratud koguses.

Tartu Vanemuise kontserdimajas ja Tallinnas Estonia kontserdisaalis saab algusega vastavalt kell 12 ja 17 nautida Tallinna Filharmoonikute aastalõpu kontserti.

Lisaks esinevad Rait Erikson metsasarvel, Olev Ainomäe oboel, Kristjan Kungla fagotil ja lätlane Ints Dalderis klarnetil. Dirigent on Andres Mustonen. Esitusele tulevad Mozarti Sinfonia Concertante oboele, klarnetile, metsasarvele ja fagotile K297b Es-duur ning Mozarti Adagio (E-duur; K 261) ja Rondo (B-duur; K 261a) viiulile ja orkestrile. Lisaks kuuleb Haydni sümfoonia nr 45 fis-moll "Lahkumissümfoonia". Tartus maksavad pääsmed 200 krooni, Tallinnas 150 krooni ja 200 krooni.

Tallinna raekojas esineb 31. detsembril kell 15 ja 17 Tobiase Keelpillikvartett koosseisus Maano Männi, Kristjan Hallik ja Toomas Nestor viiulil ning Aare Tammesalu tšellol.

Kavas on Mozarti Keelpillikvartett G-duur KV 387, Allegro vivace assai, Minuetto Allegro, Andante cantabile ja Molto Allegro.

Samuti kõlavad Felix Mendelssohn Bartholdy ja Astor Piazolla teosed.

Pääsmed maksavad 120 krooni ja 160 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles