David Suchet jätab Hercule Poirot`ga hüvasti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Suchet
David Suchet Foto: SCANPIX

Britinäitleja David Suchet jätab oma kauaaegse tegelaskuju, belglasest eradetektiivi Hercule Poirot`ga hüvasti.

Suchet on Poirot`d mänginud 22 aastat ning sellena astunud üles 65 filmis, kirjutab The Telegraph.

Viimased viis filmi põhinevad Agatha Christie romaanide ja lühijuttude segul ning neid hakatakse tegema järgmisel aastal.

«Mul on hea meel, et saan Poirot`na veekord üles astuda. Ta on geniaalne, kuid samas väga keeruline tegelane, kuid samas meeldib mulle teda mängida. Ta on järelemõtlik, armastab elegantsi ja täpsust, samas on mulle vastukarva mängida nii pedantset ja vahel edevat tegelast. Kuid mulle läheb kõige rohkem korda selle tegelaskuju armastus kaasinimeste vastu,» selgitas Suchet.

Ta lisas, et hoolimata väikestest iseloomuvigadest on see tegelane üks parimaid kuulajaid.

Uute Poirot` filmide hulgas on ka film nimega «Curtain» (Eesriie), mis on Poirot` viimane juhtum. Selles on peategelane artriidi tõttu liikumisvõimetu ning kutsub oma vana sõbra kapten Hastingsi appi. Selles loos jõuab detektiiv oma täitsa esimese juhtumi juurde tagasi ning püüab veel ühte mõrva ära hoida.

Telekanal ITV näitab selle aasta jõulude ajal seni uusimat Poirot` filmi, mis kannab pealkirja «Clocks».

«Meile on suur au, et ITV teeb veel filme ning Poirot rollis astub üles David Suchet. Neid filme on tehtud üle 20 aasta ja nüüd on jõutud viimase viieni. Suchet kehastatav Poirot astub lavalt ära,» lausus Agatha Christie lapselaps ja kirjaniku pärandifondi juht Mathew Prichard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles