Zetod andsid Ameerikas kümmekond kontserti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod
Zetod Foto: Erakogu

Ülimenukas Eesti folkmuusikute punt Zetod väisas kõigi võimaluste maad, andes kontserte ning õppides teineteist lähemalt tundma.

Jalmar Vabarna - bändi juhtliige, laulukirjutaja, laulja, kitarrist, pärimusmuusik… ja oh, seda rida võiks ju veel jätkata, ütles, et mõte reisist oli juba ammu bändiliikmete peades mõlkumas.

«See on justkui iga bändi must do listis. Niisiis võtsime kätte ja organiseerisime endile pisikese tuurikese. Mingit American dream’i silme ees iseenesest ei välkunud,» tunnistas Ameerikat väisanud setu.

Kokku andsid setu folki viljelevad noormehed viis kontserti. Seda Eesti Majades Chicagos, New Yorgis, Lakewoodis ja Washingtonis ning ühe värsirea pikkuse kontserdi autorendi shuttle bus’i juhile lennujaamas, rääkis Vabarna.

Bändi pesamuna Matis Leima sõnul eksis publikusse sageli ära ka mõni ingliskeelne inimene, kuid enamasti olid publikuks kohalikud väliseestlased.

«Kuna kuulajaskond oli tavalisest siiski erinev, saime ka teistsugust tagasisidet,» lisas noormees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles