Liina Vahter: kui ma oleks lesbi, kas see teeks mind halvemaks inimeseks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne & Stiili ilupidu - Liina Vahter
Anne & Stiili ilupidu - Liina Vahter Foto: Hele-Mai Alamaa

Projektis «Erinevus rikastab» osalev noor näitlejanna ning juuksur Liina Vahter on ise hetero, kuid tal on kahju, et Eesti seksuaalvähemusi diskrimineeritakse ning iganenud stampides kinni ollakse.

«Ma leian, et iga ühe õigus on tunda armastust ja austust olenemata sellest, kes on tema kõige lähedasemad inimesed," ütles Liina Õhtulehe veebitoimetusele. «Täna eestlased veel nii ei arva. Oma missiooniks pean just vastupidise suhtumise importimist Euroopast meile.»

Ta tunneb end isiklikult puudutanuna, sest mängides sarjas «Ühikarotid» jõudsid temani pidevalt kuuldused, et Vika (tema tegelaskuju nimi) peab ikka lesbi olema: «Kas sellepärast, et ma kannan mugavaid riideid ja pikkade juustega näen ma välja nagu metsjeesus? Mind ajas see alati naerma ja tekitas uudishimu, et kui ma ka oleksin lesbi, siis kas teeks see mind halvemaks inimeseks eestlase silmis?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles