Šveitsi taskunuga jõuab Guinnessi rekordite raamatusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskunuga. Pilt on illustratiivne.
Taskunuga. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Maailmakuulus Šveitsi taskunuga jõuab Guinnessi rekordite raamatusse.

Guinnessi rekordite raamatu 2008. aasta väljaandesse lisatakse see taskunugade kogumikust koosnev, üle kilogrammi kaaluv  terariist, kui maailma kõige mitmeotstarbelisem nuga, kirjutab msnbc.com.

«Kui esialgu oli sellel 85 kasutusvõimalust, siis nüüd on neid juba 115,» sõna Guinnessi rekordite raamatu esindaja Jennifer Voss.

Seda nuga tootva firma Wenger esindaja Dennis Piretra lisas, et selles noas on olemas kõik funktsioonid, mida Wenger on alates 1893. aastast välja mõelnud.

«Sellest noast võib leida tavapärasemate asjade nagu kruvikeeraja, pintsett ja võtmerõngas kõrval näiteks ka laservalgusti, küüneviili, veniavaja, hambaorgi, miniatuurse tõstmissüsteemi, sigarilõikaja ning veel mitmeid esmapilgul ootamatuid funktsioone,» selgitas firma Wenger esindaja.

Esindaja jätkas, et nuga kannab nime «Giant» ja selle suurus on 21,8 sentimeetrit korda 8,1 sentimeetrit ning tavapäraselt taskus kandmise jaoks on see liiga raske.

Piretra lisas, et see nuga maksab 1200 dollarit (12 600 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles