Tamili Tiigrid röövisid lastekodulapsi sõduriteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamili Tiigrid röövisid lastekodulapsi sõduriteks
Tamili Tiigrid röövisid lastekodulapsi sõduriteks Foto: AFP / Scanpix

Sri Lanka poliitilis-sõjalise organisatsiooni Tamili Tiigrid liikmed röövisid katoliku kiriku poolt ülalpeetavast lastekodust 16 last.

Juhtumi pealtnägijate arvates õpetatakse need lapsed välja lapssõduriteks, kirjutab STT.

Lapsed rööviti  möödunud nädala reedel Sri Lanka põhjaosas asuvast Dharmapuramist.

Pealtnägijate kinnitusel ähvardasid sissid kahte katoliku preestrit ning käskisid neil kõik üle 12-aastased lapsed neile loovutada.

«Lapsed püüdsid preestrite kuubedest kinni haarata, kuid asjatult. Nad palusid röövijatel end mitte minema viia. Kuid sissid vedasid lapsed minema nagu oleks tegu olnud tapamajja saadetavate loomadega,» lausus juhtumi tunnistajaks olnud naine.

Sri Lanka katoliku kiriku esindaja ei kinnitanud ega lükanud juhtumit ümber, kuna tema sõnul ei saanud nad Dharmapuramis asuva lastekoduga ühendust.

Tamili Eelami Vabastustiigrid, tuntud lühemalt ka nime all Tamili Tiigrid, on Sri Lanka poliitilis-sõjaline organisatsioon, mis taotleb valdavalt tamilitega asustatud Sri Lanka põhja- ja idaosa kuulutamist iseseisvaks riigiks. Kasutab oma eesmärkide saavutamiseks relvastatud võitlust. 32 riigis on Tamili Tiigrid kuulutatud terroriorganisatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles