BBC raadiouudiste ankur Rachael Bland teatas paar päeva tagasi, et sureb ja täna ta suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rachael Bland
Rachael Bland Foto: Claire Wood/BBC / PA Wire/PA Images/Scanpix

British Broadcasting Corporationi (BBC) Radio 5 tuntud uudisteankur Rachael Bland teatas 3. septembril, et talle on jäänud elada vaid paar päeva.

The Suni teatel diagnoositi 40-aastasel Blandil kaks aastat tagasi rinnavähk ja ta suri täna, 5. septembril, pere keskel. 

Uudisteankrut jäid leinama ta abikaasa Steve, nende kolmeaastane poeg Freddie ja teised pereliikmed.

Rachael Bland
Rachael Bland Foto: Claire Wood/BBC / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Julge, ilus, suurepärane ja aktiivne Rachael lahkus täna hommikul meie hulgast. Oleme ta kaotuse tõttu leinas ja meie pere jäi ilma tähtsast liikmest,» kirjutas abikaasa sotsiaalmeedias.

Mehe sõnul on nad uhked tema 40 aastat kestnud elu ja saavutuste üle ning ta jõudis oma lühikese elu jooksul elada mitu elu.

«Tänan, et sa olid meie elus. Steve ja Freddie xxx»,» jätkas mees.

Rachael Bland
Rachael Bland Foto: Claire Wood/BBC / PA Wire/PA Images/Scanpix

Arstid diagnoosisid Rachael Blandil kaugele arenenud rinnavähi 2016. aasta novembris. Selle aasta aprillis teatasid arstid talle, et ta vähk on ravimatu.

Mais oli ta haiglas uuringutel, olles valmis võtma vähiravimeid, mis on alles arendamisel, kuid kaks kuud hiljem tehtud skaneering näitas, et need uued ravimid ei aita ja vähk on jõudnud ta keha teistesse osadesse.

Rachael Bland (keskel)
Rachael Bland (keskel) Foto: Claire Wood/BBC / PA Wire/PA Images/Scanpix

3. septembril postitas Bland sotsiaalmeediasse oma viimase kirjutise: «Mul on jäänud elada vaid paar päeva ja ma jätan kõigiga hüvasti». Blandi teatel jätab ta oma pojale 18 aasta jagu kingitusi, mida ta saab oma sünnipäeval avada kuni 21-aastaseks saamiseni. Lisaks kirjutas ta lapsele kirja, milles jagab oma elutarkusi ja nõuandeid.

BBC järelehüüde kohaselt oli Bland hinnatud uudisteankur, kes tegi oma tööd väga hästi. Samas oli ta suurepärane abikaasa, ema, tütar, õde ja tädi.

«Kuigi ta keha ei olnud enam tugev, oli ta hääl ikka selge ja ta edastas uudiseid kuni lõpuni,» seisab järelehüüdes.

Rachael Blandil oli oma podcast «You, Me And The Big C», milles ta rääkis oma sõbrannadega rinnavähist. Ajakirjanikel, 36-aastasel Deborah Jamesil ja 32-aastasel Lauren Mahonil on samuti vähihaigus.

Rachael Bland (keskel)
Rachael Bland (keskel) Foto: Claire Wood/BBC / PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles