Mustanahaline Howard Frier: Eesti presidendiks võiksin saada küll

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier
Howard Frier Foto: Star FM

Star FM Hommikuprogrammis täna külas olnud Howard Frier on mees, kellega televaatajad tutvuvad õhtul TV3s alustavas dokumentaalsarjas «Piirideta armastus». Mustanahaline Howard rääkis raadiokuulajatele oma elust ja plaanidest, märkides muheledes, et temast võiks saada Eesti president.

 

«Toomas Hendrik Ilves on samuti tulnud USAst ning mina oleksin seega teine Eesti president, kel seos Ameerikaga,» muigas mees, kes sattus Eestisse seitsme aasta eest korvpalli mängima, leidis siit elu armastuse ja rajas kodu.

Howardi ja tema naise Josepha elu Eestis portreteerib uus dokumentaalsari «Piirideta armastus». Lisaks neile osalevad sarjas veel kaks paari, kus üks pool siinsete ja teine võõramaa juurtega: ka hiinlanna Lina ja Indiast pärit Vicky on inimesed, kelle abikaasa on eestlane. Põnevate paaride argiaskeldusi ja keeleõpet jälgides saab huvitavat teada nii välismaalaste kui ka meie endi kultuuri kohta.

Täna StarFM stuudios olnud Howard tunnistas näiteks, et Eesti on mõnus ja rahulik elupaik, kuid ainus, mis talle muret teeb, on ilm. «Talv on minu jaoks liiga külm, pikk ja tume,» tunnistas mees.

Eesti keele grammatika ja paljude sõnade hääldus olevat samuti keeruline; näiteks «Tere pealelõunat!» ladusalt ütlemist õppis ta poolteist päeva, tervitas kõiki ja taipas siis, et tegelikult eestlased seda väljendit eriti ei kasutagi.

Allan Roosilehe poolt välja pakutud: «Võõras, võta võid!» õnnestus Howardil raadioeetris aga juba teisel katsel.

«Piirideta armastus» alustab TV3s täna kell 20.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles