Gay-aktivist Lisette Kampus: sinu õigused ei tohiks olla piiratud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisette Kampus
Lisette Kampus Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eesti gay-aktivist Lisette Kampus ütles, et kapist välja tulemine on kõige suurem kaitse homofoobia ja negatiivsete arvamuste eest. Kampus osaleb välimeediakampaanias «Erinevus rikastab».

«Ma tahan, et mul oleks samasugune vabadus otsustada nagu teistel,» ütles  Lisette Kampus «Ringvaates» ja lisas: «Kapist välja tulemine on kõige suurem kaitse homofoobia ja negatiivsete arvamuste eest.»

«Kui sa julged olla see, kes sa oled, julged elada sellisena nagu sa oled, julged näidata, et sa oled täisväärtusliku maailma liige, siis sinu õigused ei tohiks olla vähem ega rohkem piiratud sellest, milline on sinu orientatsioon.»

Lisette Kampus  võtab osa välimeediakampaaniast «Erinevus rikastab» .«Ma olen uhke, et mul on olnud võimalus selles kampaanias kaasa teha,» ütles Lisette.

 

7. novembril algas Tallinnas, Tartus ja Pärnus välimeediakampaania «Erinevus rikastab.» Kampaania eesmärk on näidata, et seksuaalne orientatsioon on vaid üks osa inimesest - olgu ta gei, lesbi, bi või hetero - mistõttu ei tohiks sellest sõltuda kellegi õigused või võimalused ühiskonnas läbi lüüa.

Projektijuht Kari Käsper ütles: «Kampaania tuletab meelde, et lesbid, geid ja biseksuaalid, just nagu heterodki, on pereliikmed ja sõbrad, naabrid ja töökaaslased. Sallimatus ja homofoobia lõhub seetõttu ühiskonna sidusust ja takistab Eesti stabiilset arengut.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles