Tai poisse koopast päästnud sukelduja plaanib minna teda pedofiiliks nimetanud Elon Muski vastu kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britist sukelduja Vernon Unsworth (autos püsti) saabus Tham Luangi koobastiku juurde 5. juulil
Britist sukelduja Vernon Unsworth (autos püsti) saabus Tham Luangi koobastiku juurde 5. juulil Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Lõuna-Aafrikast pärit USA ettevõtja Elon Musk on Tai jalgpallipoisse koopast päästnud briti sukeldujat Vernon Unsworthi nimetanud mitmel korral pedofiiliks ja lastevägistajaks ning väitis, et see mees migreerus Taisse leidmaks endale lapspruuti. Nüüd plaanib sukelduja Muski kohtusse kaebamist. 

47- aastane Musk edastas oma seekordse seisukohavõtu 63-aastase Unsworthi kohta leheküljel Buzzweed News.

Elon Musk
Elon Musk Foto: James Glover / REUTERS/Scanpix

«Ta on vana, üksik valge mees Inglismaalt, kes on Tais elanud või seal sageli käinud viimased 30 – 40 aastat. Ta elas alguses Pattaya Beachil, siis kolis Chiang Raisse, kuna talle hakkas huvi pakkuma üks 12-aastane lapspruut. Inglaste Taisse minemisel on vaid üks põhjus, seal saab alaealistega seksida ning Chang Rai on tuntud kui laste seksuaalkaubanduse paik,» teatas Musk.

Briti sukelduja Vernon Unsworth kaitses end teatades, et Musk sõimab teda, kuna ei suutnud ise koopalõksus olnud poiste heaks midagi teha, kuid tema suutis.

Britist sukelduja Vernon Unsworth (autos püsti) saabus Tham Luangi koobastiku juurde 5. juulil
Britist sukelduja Vernon Unsworth (autos püsti) saabus Tham Luangi koobastiku juurde 5. juulil Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Musk asus inglast ründama juba juulis, mil poisid koopast päästeti ning Unsworth mängis päästmisoperatsioonis tähtsat rolli. USA meedia teatel ärritas Muski see, et inglane kritiseeris tema ettepankut tuua poisid koopast välja miniallveelaevaga, nimetades seda suhtekorraldustrikiks.

Inglasest sukelduja palkas pärast Muski süüdistust advokaadi.

Musk võttis nüüd inglasest sukelduja teemal taas sõna, kuna Unsworthi ameeriklasest advokaat saatis talle kirja nii paberkandjal kui e-kirjana. Selles on, et kui Musk jätkab Unsworthi süüdistamist lastepilastamises, siis läheb inglane ta vastu kohtusse.

Inglast esindab USA ühe tuntuma, Atlantas tegutseva advokaadibüroo L.Lin Wood P.C.  advokaat.

Briti meedia andmetel elab Unsworth Tai põhjaosas Chiang Rai provintsis Tham Luangi koobastiku lähedal. Ta tunneb seda koobastikku ja selle tõttu pakkus ta kogenud sukeldujana jalgpallipoiste päästmiseks abi.

Sukeldujad Tai Tham Luangi koopas
Sukeldujad Tai Tham Luangi koopas Foto: Handout / AFP/Scanpix

Unsworth sõnas pärast esimest Muski rünnakut, et ta pere pidas ärimeest seni intelligentseks ning Muski sõnavõtt oli ka nende jaoks solvav.

«Elon Muski tviidid härra Unsworthi kohta on täielikud valed. Musk küll kustutas algsed süüdistused ja vabandas, kuid hiljem on ta jätkanud valede ja ebaõiglaste süüdistuste levitamist. Ta käitumine näitab, et ta eesmärgiks on Unsworthi maine kahjustamine,» lausus advokaat.

Tai jalgpallipoisid ja nende treener (vasakul esimene) pärast päästmist haiglas
Tai jalgpallipoisid ja nende treener (vasakul esimene) pärast päästmist haiglas Foto: Handout / AFP/Scanpix

Rahvusvaheline päästeoperatsioonis, mis  kestis Tai põhjaosas Chiang Rai provintsis  23. juunist kuni 10. juulini, päästeti tulvavee tõttu Tham Luangi koopasse lõksu jäänud 12 jalgpallipoissi ja nende treener. Selle käigus kaotas elu üks sukelduja, kes läks sukeldumisteekonnale hapnikuballoone viima, kuid ta tegi enda hapnikukoguse suhtes valearvestuse ja tal lõppes tagasiteel hapnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles