Video: USAs nähti lendavat «nutitelefoni»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane jäädvustas nutitelefonikujulise tundmatu lendobjekti
Ameeriklane jäädvustas nutitelefonikujulise tundmatu lendobjekti Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Augusti lõpul postitas ameeriklane Javion Hill sotsiaalmeediasse pildi, millel on näha ebatavalist, neljakandilise kujuga lendobjekti, mis pilti vaadanute arvates näeb välja nagu nutitelefon.

Hilli teatel tegi ta selle foto oma kodukohas Põhja-Carolinas Charlotte’is tormi ajal ning see oli juba teine kord, mil ta sellist objekti taevas nägi, teatab express.co.uk.

Ufoentusiastide ja vandenõuteoreetikute arvates võib see olla ülisalajase luurelennuki TR-3B uusvariant, kuid nad ei saa välistada, et tegemist võib siiski olla mõne maavälise lennumasinaga.

Hilli teatel jäädvustas ta kummalise lendobjekti oma auto aknast sõidu ajal põhjusel, et väljas oli torm ja ta ei lahkunud autost.

Pilti näinutest osa arvab, et tegemist on fotoga, millel on näha auto esiklaasilt peegeldunud nutitelefon.

Apple'i iPhone 4. Pilt on illustreeriv
Apple'i iPhone 4. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Klaus Westermann / Caro / Klaus Westermann/Scanpix

«Olin teel koju ja rääkisin oma naisega telefonitsi, olles telefoni pannud valjuhääldirežiimile. Tornaado oli tulemas ning ma tegin taevast ja ümbrusest pilte. Siis märkasin midagi ebatavalist ja küsisin endalt, et mis see on,» meenutas Hill.

Ameeriklase teatel üritas ta kummalisest lendobjektist saada mitu erinevat pilti, kuid kuna ta pildistas sõidu ajal, siis oli see mõnevõrra keeruline.

Lõpuks peatas ta masina ja läks välja, et objekt videole saada, kuid siis tuli paduvihm ja ta ümber oli vihmakardin.

«Kui ma jälle pilgu taevasse tõsta sain, oli neljakandline lendobjekt kadunud,» sõnas mees.

Ameeriklane jäädvustas nutitelefonikujulise tundmatu lendobjekti
Ameeriklane jäädvustas nutitelefonikujulise tundmatu lendobjekti Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hilli arvates võis olla tegemist mingi kõrgtehnoloogilise lennukiga, mis enamikule radaritele märkamatuks jääb, kuid miks mitte ka ufoga.

«Ma ei uskunud seni ufodesse, kuna ei olnud varem ühtegi oma silmaga näinud. Nüüd vist usun,» sõnas mees.

Vandenõuteoreetikute arvates võis USA õhuvägi katsetada gravitatsiooni eiravat luurelennukit, mis hõljub nagu droon. Varem on nad olnud kolmnurkse kujuga, kuid nüüd on vist ka nelinurkseid.

Kunstniku joonistus tumedast kolmnurksest lendobjektist
Kunstniku joonistus tumedast kolmnurksest lendobjektist Foto: Wikipedia.org

Seni ei ole USA õhuvägi ametlikult kinnitanud sellise lennuki olemasolu hoolimata mitmetest kodanike jäädvustustest, mis on tehtud Lõuna-Californias Edwardsi õhujõudude baasi lähedal.

Umbes samasugust neljakandilist lendobjekti nähti augusti alguses Põhja-Carolinas Normani järve juures.

Ufoentusiastide teatel on Põhja-ja Lõuna-Carolina USAs need paigad, kus keskmisest sagedamini kummalisi lendobjekte näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles