Süüdistused hakkavad lagunema: Kevin Spacey ja Steven Seagal pääsesid LA ahistamisjuhtumitest puhtalt (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey (vasakul) ja Steven Seagal
Kevin Spacey (vasakul) ja Steven Seagal Foto: / AP/Scanpix

USA Los Angelese prokuröride teatel ei esita nad filmistaaridele Kevin Spaceyle ja Steven Seagalile ning koomik Anthony Andersonile ametlikku süüdistust ahistamises ning nad on vabastatud ahistamiskahtlusest. 

Prokuröride sõnul ei saa Spacey ja Seagali juhtumeid edasi menetleda, kuna tegemist on aegunud juhtumitega, teatab AFP.

Steven Seagal
Steven Seagal Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik/Scanpix

Andersoni puhul aga ei saanud politsei uurimist lõpuni viia, kuna ahistamise kohta avalduse teinud isik ei ilmunud politseisse tunnistusi andma.

Prokuröride teatel kahtlustati Spaceyt väidetavalt 1992. aastal Los Angeleses aset leidnud seksuaalses ahistamises.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Matthias Balk / AP/Scanpix

«See juhtum on kehtivate kriminaalseaduste järgi vananenud ja seda ei saa enam käsitleda. Uurimine näitas, et selle juhtumi kohta ei ole piisavalt tõendusmaterjali, mille tõttu ei jõua see kohtusse,» lisasid prokurörid.

Venemaa sõbrana tuntud Steven Seagali väidetav ahistamisjuhtum leidis aset 1993. aastal ja ohver oli ta tuttav 18-aastane naine. Prokuröride teatel on ka see juhtum vananenud ja selle kohta ei ole piisavalt tõendeid.

USA meedia teatel ei lõppe Spacey ja Seagali piin ühest kahtlusest vabanemisega, kuna on veel mitu väidetavat ahistamisjuhtumit, mida politsei uurib, et teha kindlaks, kas tegemist oli seksuaalkuritegudega.

Kevin Spacey edukas karjäär langes põrmu 2017. aasta oktoobris, kui näitleja Anthony Rapp teatas, et Spacey ahistas teda seksuaalselt, kui ta oli alaealine, 14-aastane lapsnäitleja.

Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey
Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey Foto: Stephen Lovekin/AFP/Scanpix

Hiljem süüdistasid Sapceyt veel mitmed näitlejad ja filmivõttemeeskondade liikmed, kelle teatel käitus Spacey ahistavalt ja üritas mõnda neist ka vägistada.

Spacey vallandati menuseriaalist «Kaardimaja», kus ta kehastas julma ja südametut poliitikut Frank Underwoodi ning mitu temaga kokku lepitud filmirolli tühistati.

Kaader seriaalist «Kaardimaja». Pildil Frank Underwood (Kevin Spacey)
Kaader seriaalist «Kaardimaja». Pildil Frank Underwood (Kevin Spacey) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles