Sõnajalad võivad kodust ilma jääda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnajalad
Sõnajalad Foto: Erakogu

Linnavõimud teatasid hiljuti, et kavatsevad hooletult omanikelt sundvõõrandada kaks Tallinna vanalinna tondilossi ja viis maja ootab järjekorras.

Ühe sellise hoone omanikud, vennad Sõnajalad, aga soovivad linnaisadel peeglisse vaadata ja mitte luua maja omanikele kunstlikke takistusi, kirjutab Õhtuleht.

Oleg Sõnajala sõnul peaks Tallinna linnavalitsus pretensioonide esitamise asemel peeglisse vaatama.

«Pole suur saladus, et Tallinna linnas käib enamik planeeringuid raha eest. Kui mitte otseselt, siis tuleb osutada igasugu teenuseid. Meie põhimõttelisel ei ole seda teinud ja selle tõttu asjad seisavad. Vaatame, kui kaua nad seisavad, on tekkinud täitsa selline hasart.»

Sõnajalad väidavad, et nendelt ei küsinud keegi, kui naaberkinnistu detailplaneeringut kinnitati ja naabermaja nende krundipiirist kolme millimeetri kaugusele püsti pandi. Krundipiirile ehitades peab naabri nõusolek aga olema.

Nüüd soovivad Sõnajalad proportsionaalselt sama suurt ehitusmahtu ka oma krundile ega asu enne neile sobivat otsust vana apteeki taastama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles