VIDEO Nüüd on küll käes! Inglismaal märgati salapärast vee-elukat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE -This is an undated file photo of a shadowy shape that some people say is a photo of the Loch Ness monster in Scotland. An underwater robot exploring Loch Ness has discovered a dark, monster-shaped mass in its depths. Disappointingly, tourism officials say Thursday April 14, 2016 the 30-foot (9 meter), object is not the fabled Loch Ness Monster, but a prop left over from a 1970 film.  (AP Photo, File)
FILE -This is an undated file photo of a shadowy shape that some people say is a photo of the Loch Ness monster in Scotland. An underwater robot exploring Loch Ness has discovered a dark, monster-shaped mass in its depths. Disappointingly, tourism officials say Thursday April 14, 2016 the 30-foot (9 meter), object is not the fabled Loch Ness Monster, but a prop left over from a 1970 film. (AP Photo, File) Foto: /AP

Inglismaal, Newcastle'i lähedal väikelinnas Tynemouth märkas üks mees vees mingit imelikku elukat. Tänapäeva tehnoloogia võimaldas tal aga kohe telefoni haarata ja seda elukat filmida.

Kevin Burton oli hämmingus, kui ta nägi seda kummalist elukat vees ringi platserdamas, kirjutas Daily Star. Ta rääkis: «Ma jõin parasjagu põhjal kail enda hommikukohvi. Ma tahtsin minna Tynemouth Haveni randa, kui ma nägin seda kummalist elukat. Ma arvan, et ma nägin Loch Nessi koletist esimest korda  väljaspool Šotimaad.»

Kevin jagas videot esmakordselt oma YouTube'i kanalil 10. augustil, aga see on alles nüüd populaarseks saanud, kui vandenõuteooriate veebileht «The Hidden Underbelly» selle oma portaali üles pani.

Klippi on praeguseks vaadatud 13 500 korda ja paljud inimesed pakuvad välja oma mõtteid, mis elukaga võiks tegu olla.

«Arvestades, kui suurel hulgal radioaktiivseid jäätmeid meie vetesse kallatakse, siis pole õrna aimugi, mis elukad võivad tekkida,» andis üks isik enda eksperdiarvamuse.

«See võib olla massiivne angerjas,» arvas teine. 

«Võib-olla on tegu aerkalaga,» arvas kolmas.

Neljas isik aga ei hakanud enam augu ümber tiirlema ja ütles selle välja: «Loch Nessi koletise müsteerium on lahendatud.»

Aastal 1954 Šotimaal avaldatud illustratsioon sellest, milline võiks Loch Ness välja näha.
Aastal 1954 Šotimaal avaldatud illustratsioon sellest, milline võiks Loch Ness välja näha. Foto: AFP / Scanpix

Arvatakse, et see müstiline mereelukas elab Šotimaa mägismaal asuvates jõesoppides, ta on väga suur ja tal on pikk kael. Nessy, nagu seda hellitavalt kutsutakse, on maailmakuulus fenomen ja kohalikud allikad ütlevad, et vaid mõne päeva eest on seda salapärast elukat väidetavalt nähtud. 

Loch Nessi nimi tuleb šoti dialektist, kus loch tähendab järve või kitsast lahte. Nendes veekogudes koletis oletavasti elabki.

See, mida Kevin Burton nägi, ei ole arvatavasti Loch Ness või selle laadne elukas, kuid mis iganes see on, on see andnud kohalikele palju kõneainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles