Vaata ja imesta: kuninglikud riietumisreeglid, millele Meghan Markle lihtsalt vilistab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle, London. 09/06/18.
Meghan Markle, London. 09/06/18. Foto: MISCHA SCHOEMAKER / DPPA/Sipa USA

Kuninganna Elizabeth II on teinud väga selgeks, et kuninglikus perekonnas kehtivad kirjutamata reeglid riietuse osas, vahendab Daily Mail. Ent Sussexi hertsoginna Meghan vilistab vahetevahel nii mõnelegi neist. 

Väljaanne Daily Mail toob Meghan Markle'i hiljutise apsaka valguses esile viis riietumisreeglit, millest Sussexi hertsoginna mööda on vaadanud. Vaatamata sellele, et kuninganna Elizabeth II on teinud väga selgeks, et kuninglikku perre kuuluvatele naistele rakenduvad ka teatud riietumisreeglid.

Nimelt šokeeris Meghan Markle hiljuti avalikkust, kui väisas heategevusüritust musta värvi minikleidis, mis paljastas tema säärejooksu rohkem kui üldiselt heaks tavaks peetakse.

Millised on aga need 5 riietumisreeglit, mille vastu Sussexi hertsoginna on eksinud? 

1. Jalad peavad olema kaetud - päevitunud säärejooksu näitamine on täiesti vastuvõetav, kui oled staar Californias, ent kuninglikku perekonda kuuludes peavad jalad olema kaetud. Seda eriti formaalsete ürituste puhul.

Meghan Markle ja prints Harry Londonis. Sussexi hertsoginna sääred ei ole kaetud.
Meghan Markle ja prints Harry Londonis. Sussexi hertsoginna sääred ei ole kaetud. Foto: POOL / REUTERS

2. Seelik peab olema üle põlve - kuninglikes ringkondades vaadatakse viltu sellele, kui põlved pole kaetud. Ent paistab, et ka see reegel on miski, mida Meghanile meeldib aeg-ajalt pisut rikkuda. Kes teab, mida kuninganna sellest arvab...

Sussexi hertsog ja hertsoginna Londonis. Meghan Markle kandis minikleiti. Samuti eksis ta ka värvikoodeksi vastu - must on kuninglikus peres leinavärv.
Sussexi hertsog ja hertsoginna Londonis. Meghan Markle kandis minikleiti. Samuti eksis ta ka värvikoodeksi vastu - must on kuninglikus peres leinavärv. Foto: Dan Charity / PA Wire/PA Images

3. Must on leinavärv - Briti kuninglik perekond kannab musta vaid siis, kui on leinaaeg. Ometigi on Meghan Markle väisanud erinevaid üritusi kandes musta.

Meghan Markle kandis formaalsel üritusel musta kleiti. Musta värvi kantakse kuninglikus peres vaid leina ajal.
Meghan Markle kandis formaalsel üritusel musta kleiti. Musta värvi kantakse kuninglikus peres vaid leina ajal. Foto: George Rogers/SIPA / George Rogers/SIPA

4. Ei mingeid pükskostüüme - kuninganna Elizabeth II eelistab, et kuninglikku perekonda kuuluvad naised kannaksid seelikuid ja kleite, ent ka siinkohal on Meghanil asjast oma arusaam ning nii mitmelgi korral on ta selga tõmmanud hoopis pükskostüümi.

Meghan Markle astus Dublinis avalikkuse ette pükskostüümis.
Meghan Markle astus Dublinis avalikkuse ette pükskostüümis. Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment

5. Õlgu ei tohi näidata - juunis võis Meghanit näha tagasihoidliku Kate Middletoni kõrval palee rõdu seismas kleidis, mis paljastas ta õlad. Pole kahtlustki, et Meghan on neist kahest mässumeelsem!

Kate Middleton kandmas helesinist kleiti, olles kuningliku pereliikme musternäidis, samal ajal, kui Meghan Markle'i kleit paljastas ta õlad, mis on etiketi kohaselt sobimatu.
Kate Middleton kandmas helesinist kleiti, olles kuningliku pereliikme musternäidis, samal ajal, kui Meghan Markle'i kleit paljastas ta õlad, mis on etiketi kohaselt sobimatu. Foto: PPE/SIPA / PPE/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles