«Tippkohtumine»: mida teha kollaseks või halliks tõmbunud nailonkardinatega?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tippkohtumise» esimese saate salvestamine
«Tippkohtumise» esimese saate salvestamine Foto: ERR

ETV alustas täna suure pühapäevaõhtuse meelelahutussaatega «Tippkohtumine». Teravmeelse võistluse käigus, kus ülesandeid täidavad tuntud eestlased, saavad uue tähenduse ETV ajaloo kõige naljakamad, veidramad, kämbimad ja lihtsalt uskumatumad saatelõigud ehk tippude tipud.

 

ETV esimese «Tippkohtumise» sissejuhatuseks ütles saatejuht Anu Välba, et telemaja arhiiv on täis teenimatult unustuste hõlma vajunud videošedöövreid, mis nüüd on vaatajate jaoks üles otsitud ja läikima löödud. «Vaatame videolõike, mis on pärit meie värvilisest minevikust. Oleme videote kohta koostanud küsimusi ja neile vastamine nõuab tähelepanu, tarkust ja ka fantaasiat.»

Stuudios võtsid üksteiselt mõõtu kaks meeskonda, mida juhivad läbi seitsme saate Rohke Debelakk ja Urmas Vaino. Nende ülesandeks on aastatetagune videomaterjal tolmuvabaks kommenteerida, selle järgi, kuidas seab ülesandeid Anu Välba.

Rohke Debelakk tutvustas oma esimese saate kaaskonda, kuhu kuulusid Andrus Vaarik ja Jaan Rekkor: «Kõik variandid käisid mõtetest läbi - kas paluda stuudiosse mõni tippkohtunik, tipparst, tippteadlane, tippsportlane, kokk või kedagi veel. Aga ma mõtlesin, et alustuseks valiksin need inimesed, kelle peale ma olen kindel, et kõikide nende rollide täitmisega nad saaksid ka vabalt hakkama. Ja Eesti tippnäitlejad on minu kõrval - Andrus Vaarik, Jaan Rekkor!»

Urmas Vaino lähtus oma sõnul sellest, et võistkonna liikmed, arvestades sellega, et videolood tulevad ka aastate tagant, peaksid olema inimesed, kes on näinud praktiliselt kõike. «Ja nagu me väga hästi teame – nii kui Popov ja Marconi said raadioaparaadi valmis, algas ju «Rahva omakaitse», saade, mis kontrollib kõike seda, mis inimeste elus üldse toimub ja talletab seda. Siin on loomulikult eluvaatlejad Mart Juur ja Andrus Kivirähk!»

Esimene küsimus tuli 1991 aasta telesaatest «Nipet Näpet»: Kevaditi sagenevad küsimused selle kohta, mida teha kollaseks või halliks tõmbunud nailonkardinatega. Küll on neid püütud keefiri sees leotada ja igasugu asju on meile naised siin kirjutanud. Aga minu sõbranna Maie oli proovinud...

 

KÜSIMUS: Mida Maie oli proovinud?

JUUR: Minu arust on kõik mõtlemises kinni. Kui kardin ei lähe muu asjaga valgemaks, peab inimene oma teadvust muutma.

KIVIRÄHK: Kuidas on võimalik, et keefiris ei lähe kardin puhtaks? Läheb küll. Ma ise alati puhastan keefiris ja alati läheb puhtaks. Aga ehk proovis Maie koos Valduriga midagi teha?

VAINO: Sundis Valdurit millelegi, mis ajas kardinad lõpuks puhtaks!

DEBELAKK: Inimene koos oma sõbra Maiega on loobunud kardinat kasutamast kui kardinat, nad läksid kulinaarset teed. Pärast seda, kui kardin on olnud keefiri sees - ahju!

VAARIK: Äädikas!

REKKOR: Mis mõttes?

VAARIK: Äädikas!

DEBELAK: Vanasti oli ikka nii, et kui miski ei aidanud, siis äädikas aitas.

VAARIK: See on ainuke asi, mis oli kogu aeg müügil.

 

Mida Maie tegelikult proovis?

ÕIGE VASTUS VIDEOST: Minu sõbranna Maie oli proovinud pesta nii, et lisas pesuvette saniiti. See on WC puhastamiseks mõeldud vahend.

 

KUIDAS ESIMNE SAADE MEELDIS?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles