Misasja?! Mees avastas, et tal on terve hunnik lapsi, kellest ta mitte midagi ei teadnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Allen andis elu 11 lapsele, kelle olemasolust tal polnud aimugi
Ken Allen andis elu 11 lapsele, kelle olemasolust tal polnud aimugi Foto: Kuvatõmmis videost

Austriaaliast pärit mees Ken Allen armastab lapsi ning tema kümnendeid tagasi tehtud otsus aidata paare, kellel ei ole võimalusi ise lapsi saada, on nüüd tema elu igavesti muutnud. Allenil on 11 last, kelle olemasolust tal polnud õrna aimugi.

Praegu pensionil olev Lõuna-Austraaliast pärit koolidirektor abiellus oma naise Suega aastal 1982. Koos said nad tütre Leah ja viis aastat hiljem poja Marcuse. Aga enne kui nad said kolmanda lapse Jasoni ja lapsendasid Taiwanist tütre, küsis Ken abikaasalt Sue tähtsa küsimuse: kas ta võiks olla ka spermadoonor, vahendas news.com.au.

«Ma tean, kui suur puudus on spermadoonoritest, ja kui Sue tuli koju, siis ma küsisin, kas on okei, kui ma aitan neid paare, kellel pole võimalust ise lapsi saada,» rääkise Allen.

Sue ei hoidnud teda tagasi.

«Kuna ma töötasin tol ajal samas haiglas, kus spermadoonorlusega tegeleti, siis oli mul nende peredega hästi palju kokkupuuteid. Tol hetkel ei olnud mul mitte mingisugust kõhklust," rääkis Keni abikaasa Sue.

Ken käis siis järgneva kahe kuu jooksul Melbourne'is spermakliinikus, lootes, et tema anonüümsed annetused toovad uue elu neile paaridele, kes seda tõeliselt vajavad.

Aastaid hiljem polnud Kenil võimalus ühendust võtta ühegi lapsega, kes tema sperma abil sündisid, kuid ta ei lootnud ka seda teha. Kuid ta jättis salajase sõnumi kaheleheküljelisele doonorlusankeedile, kirjeldades oma silmade ja juukse värvi ja ka pikkust.

Ken Allen
Ken Allen Foto: Kuvatõmmis videost

«Inimene ei suuda avastada ookeaneid, kui tal pole julgust rannik silmapiirilt kaotada,» kirjutas ta ankeedi juurde.

«Ma teadsin, et on võimalus, et mõni minu järglane avastab selle sõnumi, ning ma tahtsin neid julgustada oma unistuste poole püüdlema. Ja võib-olla ka minu poole,» sõnas Ken. «Kui sa saad, siis tule ja otsi mind üles.»

Ja siis ühe lõunapausi ajal aastal 2014, sai Ken kõne kliinikust, kuhu ta oli aastaid tagasi annetused teinud. Talle öeldi, et ta on 11 lapse isa, kes elavad kõikjal Austraalias.

Praegu 59-aastane Ken on kohtunud nelja spermadoonorluse abil sündinud lapsega.

Esimene oli 25-aastane Chloe Allworthy, kes veetis seitse aastat püüdes leida oma bioloogilist isa. Ta isegi kasutas YouTube'i, kus rääkis oma loo, kuidas ta bioloogilist isa otsib.

Isaga kohtumise järel hakkas Chloe otsima oma õdesid-vendasid. Esimesena leidis ta Robert Gyamathy, kelle vanemad olid samuti kasutanud Keni doonorina. See tähendas, et Robert oli Chloe poolvend.

Kolmas Keni abil sündinud laps oli Melissa Miller, kes avastas, et Ken on tema isa, kui teda kasvatanud mees Wayne suri südamerabandusse. Melissale ei oldud kunagi öeldud, et ta on doonori abil eostatud, enne kui Ken oli see, kes temaga ühendust võttis.

Neljas, ja siiamaani viimane laps, kes Keniga ühendust võttis, oli 25-aastane Nathan Coff. Nathan sai Keniga ühenduse tänud Chloe'le.

Ken Allen pole veel kohtunud seitsme oma järglasega
Ken Allen pole veel kohtunud seitsme oma järglasega Foto: Kuvatõmmis videost

Aga kusagil üle Austraalia on veel seitse poega, kellega Ken sooviks kohtuda.

Ta sõnas, et ta sooviks neile öelda, mis meditsiinilised probleemid tal on, mille hulka kuuluvad ka Parkinsoni tõve varajased sümptomid, mis tal neli aastat tagasi diagnoositi.

«Ma ei tahaks neid mitte kuidagi sundida, kuid ma tõesti tahaksin nendega mingisuguse kontakti luua. Ja ma tahaksin neile ka oma tervisest rääkida, et nad teaksid, mis neid võib ees oodata,» sõnas Ken.

Chloe, Robert, Melissa ja Nathan nõustuvad Keniga, et veel seitsmel inimesele on nende elus ruumi, kui neil peaks olema soov end avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles