Säästa vett ja laula dušši võttes biitlite laulu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästa vett ja laula dušši võttes biitlite laulu
Säästa vett ja laula dušši võttes biitlite laulu Foto: Wikipedia.org

Briti veefirma Thames Water soovitab dušši võttes laulda kunagise menuansambli The Beatles pala «Love Me Do», sest see kestab vaid kaks minutit ja 22 sekundit.

Firma sõnul on see laul just nii pikk, et inimene end puhtaks saaks ning samal ajal vett liigselt ei kulutaks, edastab AFP.

«Kui kõik londonlased oleksid päevas minuti võrra vähem duši all, hoitaks kokku umbes kahe kuu kulutamise jagu vett,» teatas veefirma Thames Water.

Kuigi biitlite hitt aitab enim vett säästa, sobib dušši võttes veesäästmise palaks ka Elvis Presley laul «Love Me Tender». Selle laulu kestvus on kaks minutit ja 41 sekundit.

Veefirma esindaja Jayne Farrin sõnas, et dušši võttes laulmine maandab stressi ning tekitab mõnusa enesetunde.

Kuid kauem kui neli minutit ei tasu duši all olla, sest see on maksimumaeg, mil vett ja vee soojendamiseks kuluvat energiat saab kokku hoida.

Üle nelja minuti kestvat dušši ning üle selle aja kestvatele palade laulmist võib võtta kui loodusressursside hävitamist.

«Love Me Do» oli biitlite esimene singel, see ilmus 5. oktoobril 1962. aastal Suurbritannias.  

USAs sai sellest palast hitt 1964. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles