Äpust plaaniti teha seksnukk ja Leopoldist suitsuvorst

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel.
Hetked keelatud saate "Täna õhtul Leo Põld" salvestusel. Foto: Imre Vähi

«Tegemist oli esialgu ju lastesaatega. Aga tänaseks on need lapsed üles kasvanud ja uus sari on mõeldud neile, kes mäletavad Leopoldi,» rääkis «Täna õhtul Leo Põld» skandaalse telesarja produtsent Ken Saan Elu24-le.

Saani sõnul pole ETV Leopold kunagi patenteeritud karakter olnud ning pidada tegelast puutumatuks Saan normaalseks ei pea.

Eesti Rahvusringhäälingu õigusosakonna juhataja Karin Kuuskemaa ütles Delfile 2006. aastal salvestatud saate kohtusse kaebamise põhjuseks järgmist: «Arvame, et see on autoriõiguste rikkumine, et tegelased armastatud lastesaatest on asetatud sellisesse lastele ebasobivasse konteksti. See oli vanasti armas lastesaade, millega koos oleme kõik üles kasvanud ja me ei pea õigeks, et sellest on tehtud rumal pilasaade, mille puhul pole isegi tegu kvaliteethuumoriga.»

Paroodiat võib alati teha

«Meie tehtut tuleks nimetada paroodiaks, mitte sarja kopeerimiseks. Ja paroodiat võib ju alati teha,» leiab Saan.

Produtsendi sõnul on varemgi parodeeritud n-ö legendaarseid tegelaskujusid. Näitena toob mees välja Kreisiraadio nägemuse Tipist ja Täpist.

Seksnukk ja suitsuvorst

Ühe põneva juhusena kohtuteel tõi Saan välja selle, et filmimeeskonnaga valati sarja ümber hõljuvasse skandaali veelgi õli juurde. «Ütlesime lõõpides Õhtulehele, et Äpust tuleb välja seksinukk ja Leopoldist teeme suitsuvorsti,» rääkis Saan.

Hiljem, kui vahejuhtum oli juba unustustehõlma vajunud ja toimus ringkonnaistung, tutvustas vastaspool kohtunikele «kurjade filmimeeste plaane, lugedes ette Õhtulehes kirjutatu».

«Selleks hetkeks olime ise selle täielikult ära unustanud ja see oli kohtusaalis etteloetuna vägagi naljakas,» lisas Saan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles