Trikimehe show: rabavad illusioonid ja hämmastavad trikid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Veber on etendust juba kuid ette valmistanud ja pühendanud sellele kogu oma vaba aja.
Jürgen Veber on etendust juba kuid ette valmistanud ja pühendanud sellele kogu oma vaba aja. Foto: Toomas Huik

Jõuluõhtul jõudis esmakordselt Kanal 2 ekraanile trikimees Jürgen Veberi mustkunstishow «Trikimees 100% Live», mis salvestati Saku Suurhallis tuhandete pealtvaatajate silme all.

Coca-Cola versus õlu

Esmalt viskas trikimees publikusse lendava taldriku ja teatas, et täisealne mees, kes sellega piki pead saab, tõusku püsti ja tulgu julgelt lavale. Valituks osutus Raul, kellele trikimees näitas paberkotti, mille sees olevat Coca-Cola.

Oligi, aga laiaks litsutud purgi kujul. Kuid mida teeb üks täismees Coca-Colaga? Üks külm õlu on palju parem! Paberkotti ilmuski täitsa päris õlu, mille Jürgen valas lahkelt Raulile välja.

Trikimees tegi paberkotiga veel hookuspookust, sealt kadus ja tuli tagasi üks klaaspudelis Coca-Cola. Lisaks otsustas ta ajas tagasi rännata - kokkukortsutatud õllepurk võttis vana vormi, läks kinni ja avades sai sealt taas õlut juua.

Part Elvis

Järgmiseks kutsuti lavale publiku seast poiss, kelle trikimees otsustas mustkunstnikuks õpetada. Laual oli kaks tavalist tühja kasti, millest ühe sisse pandi valge part Elvis.

Triki idee oli mõtte jõul part ühest kastist teise ja tagasi viia. See õnnestuski ja lõpuks juhtus nii, et kummaski kastis polnud parti. Imekombel oli lind hoopis laval varem tühi olnud puuanumas.

Siis täitis Jürgen kadunud vanaisale antud lubaduse ja näitas publikule pudeli ja klaasiga trikki. Pudel oli laua ühes servas ja klaas teises ning triki mõte oli need kaks ilma kätega puudutamata panna kohti vahetama. Abiks oli kaks tavalist tühja silindrit.

Trikimees hämmastas taas ning klaas ja pudel vahetasidki kohti ning lisaks tekkis lauale jumal teab kust järjest uusi pudeleid.

Valge klaver

Jürgen kutsus hulga inimesi pubiku seast ümber lina seisma. Nad pidid kõik lina servast kinni võtma, sest nii oli kindel, et miski ei saa ilma märkamata sinna alla tulla. Kui nad lina lahti lasid, oli sinna alla tekkinud valge tiibklaver. Sellel esitas laulja Uku Suviste kauni loo «When You Believe.»

Ohtlikud ogad

Inspireerituna Harry Houdini kuulsatest trikkidest läbis Jürgen eluohtliku katsumuse. Trikimees aheldati voodi külge rippuma, mille kohal olid teravad raudogad. Ahelatest vabanemiseks oli 59 sekundit, sest 60. sekundil kukkusid need kihvad halastamatult alla.

Andrus ja Kaupo publiku seast veendusid, et tegemist on tõeliselt ohtliku trikiga. Nad katsusid, et ogad on tõelisest metallist ja rihmad olid samuti päris.

Voodi ette asetati lina, mille taga paistis valgus, nii et trikimehe rabelemist oli hästi näha. Jürgen sai käed vabaks paarikümne sekundiga, kuid jalad olid veel kinni. Kell kukkus ja ogad langesid, kuid trikimees oli imekombel elus ja terve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles