Briti loomakaitsjaid ärritab restoranis pakutav põhjapõdrapraad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti loomakaitsjaid ärritab restoranis pakutav põhjapõdrapraad. Fotol vabas looduses liikuvad põhjapõdrad
Briti loomakaitsjaid ärritab restoranis pakutav põhjapõdrapraad. Fotol vabas looduses liikuvad põhjapõdrad Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias Brightonis skandinaavia toite pakkuva Northern Lights restorani menüüs olev põhjapõdrapraad ärritab loomakaitsjaid.

Kohaliku loomakaitsjateorganisatsiooni esindaja Denise Friend sõnas, et ta ei kujuta ette, kes on need inimesed, kes jõulude ajal põhjapõdraliha sööks, kirjutab ajalehe The Argus veebiväljaanne.

«Tavapärast sea-, looma- ja lambaliha on küllaga, miks peab kasutama põhjapõdraliha? Lisaks on see veel sisse toodud ning seega ei ole keskkonnasäästlik,» sõnas Friend.

Taimetoitlaste ühingu Viva! kampaaniajuht Justin Kerswell mõistis põhjapõdraliha kasutamise hukka ning on enda sõnul loomade heaolu pärast mures.

«Üle 70 protsendi liha tarbeks kasvatatavatest põhjapõtradest tapetakse vasikatena. Nad on suve läbi rohumaadel ning ei näe tegelikult lund mitte kunagi,» selgitas Kerswell.

Põhjapõdraliha pakkuva restorani omanikud on soomlased ja nende sõnul on see praad kohalike skandinaavia päritolu külastajate seas populaarne.

«Olime kahevahel, kas võtta põhjapõdraliha menüüsse või mitte. Kuid meie restorani külastavad paljud skandinaavia päritolu ja sellega seotud inimesed, kes lausa nõudsid põhjapõdrapraadi,» selgitasid omanikud.

Omanike kinnitusel mõistavad nad loomakaitsjate muret ja seda, et põhjapõtru ei seostata mitte söögi, vaid jõuluvanaga.

«Mõistame, et põhjapõdrapraad tekitab vastakaid tundeid. Kuid samas on see liha ökoloogiliselt puhas ja stressivaba, sest need põdrad saavad vabalt ringi liikuda,» selgitasid soomlased.

Restorani poolt pakutavat põhjapõdraliha tarnitakse otse Lapimaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles