Galerii: Roomas saab näha Michelangelo krutsifiksi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Michelangelo krutsifiksi valvamas
Politsei Michelangelo krutsifiksi valvamas Foto: AFP / Scanpix

Roomas asuvas parlamendihoones on välja pandud kõrgrenessansi meistri Michelangelo loodud puust krutsifiks, mis valmis umbes 1495. aastal.

Itaalia valitsus ostis selle teose detsembri alguses Torino antiigiärist  3,5 miljoni euro (54 miljonit krooni) eest, kuigi selle tegelik turuväärtus arvatakse olevat ligi kümme korda suurem, kirjutab AFP.

Valitsus kasutas selle kunstiteose ostmisel oma eesõigust, kuna kartis, et muidu müüakse see välismaale.

Itaalia president Giorgio Napolitano kirjeldas seda 41,3 sentimeetri kõrgust skulptuuri kui «võrreldamatult kaunist teost».

Selle krutsifiksiga saab tutvuda kuni järgmise aasta jaanuari lõpuni.

Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni (1475–1564) oli Itaalia skulptor, maalikunstnik, luuletaja ja arhitekt. Oli ka baroki teerajaja. Tema teoste hulka kuuluvad näiteks  skulptuurid Taavet ja Pietà, Lorenzo ja Giuliano de Medici  hauamonument Firenzes San Lorenzo kirikus, maal «Püha perekond», Vatikani Sixtuse kabeli lae- ja seinamaalid ning Rooma Peetri kiriku kupli projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles