Müsteerium! Mehitamata «kummituslaev» sõitis Myanmari rannikule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehitamata laev Myanmari rannikul.
Mehitamata laev Myanmari rannikul. Foto: Ye Aung Thu / Scanpix

Ilma meeskonna ja lastita randunud laev on Myanmari kohalike jõudude seas täieliku hämmingu tekitanud. Laeva päritolu selgitamiseks on algatatud juurdlus. Kohalikud arvavad sündmuse taga olevat kurjad jõud. 

Käesoleva nädala neljapäeval saabus Myanmari Yangoni piirkonda täiesti tühi alus. Rannavalve-, mereväe- ja politseiüksused on laeval silma peal hoidnud ajast, kui külaelanikud seda nädala alguses esimest korda märkasid. Laev hulpis mitu päeva, kuni lõpuks liivavalliga kohtus ning sisenemisel selgus, et kedagi polnud pardal. 

«Laeval polnud ei lasti ega meeskonda. See on üpris arusaamatu, kuidas nii suur laev meie vetesse on sattunud,» sõnas regionaalparlamendi liige U Ne Win Yangon.

Indoneesia lipuga varustatud laeval hoiavad kohalikud võimud endiselt silma peal. See on 177 m pikk ning arvatavasti ehitatud 2001. aastal. 

Myanmari üldsekretäri tehtud avaldusest selgus, et laev on endiselt töökorras ning selle hülgamise põhjuseks peab olema põhjus, mida üritataksegi nüüd välja selgitada. Kohalik meedia on väitnud, et alus oli teel Bangladeshis asuvasse laevalammutustehasesse.

Mereväe teatel võis laeva vedada teine alus, sest selle esiotsast leiti kaks kaablit. 

Inimesed spekuleerivad, et tegemist võib olla Põhja-Korea režiimi üha suurenevate nõuetega, mistõttu kalamehed lähevad üha kaugemale merele, et saaki leida, seetõttu aga terve meeskonna riski alla panevad ning paljud hukuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles