Kitarrivirtuoos Richie Kotzen esineb Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richie Kotzen
Richie Kotzen Foto: WENN

25. jaanuaril astub Tallinna rokiklubis Tapper lavale ansamblitest Mr. Big ja Poison tuntud kitarrivirtuoos Richie Kotzen.

Olles tituleeritud üheks maailma parimaks kitarristiks, on Richie Kotzen hinnatud ka suurepärase rock/soul laulja ning heliloojana, mida kinnitab 2006. aastal tehtud Jaapani tuur legendaarse Rolling Stonesi soojendajana.

«Tuuritamine ning muusika loomine ongi mu elu ja ma olen äärmiselt tänulik fännidele igas maailmanurgas selle võimaluse eest!» kinnitab Kotzen tagasihoidlikult.

Richie Kotzen alustas kitarrimängu seitsmeaastaselt, asutas esimese bändi kaheteistkümneselt ning kaheksateistkümneselt võis tema pilte näha juba peamiste tunnustatud kitarriajakirjade, näiteks  «Guitar World», esikaantel, mille lugejate hääled tagasid talle koha parimate uute kitarristide TOP 3-s.

Peale kolme plaadi lindistamist kolis Kotzen Los Angelesse ning liitus mitmekordselt plaatina-staatuse välja teeninud glam rock legendi Poisoniga. Bändi järgmise plaadi «Native Tongue» Kotzeni kirjutatud hittlugu «Stand» jõudis MTV enim soovitud lugude tabelis neljandale kohale ja Billboard Magazine'i Top 20 sekka.

Peale karjääri Poisonis salvestas Kotzen plaate koos erinevate artistidega ja liitus lõpuks aastal 1999 äärmiselt populaarse rockbändiga Mr. Big, et astuda soolokarjääri alustanud ning sel sügisel Eestiski esinenud Paul Gilberti kohale.

Samal aastal soojendasid nad Aerosmithi Jaapani turneed ja teiselt Mr. Bigi ridades kirjutatud plaadilt jõudis Kotzeni lugudest "Shine" Jaapani edetabelis esikohale.

Kogu oma karjääri jooksul on Richie Kotzen salvestanud nii sooloartisti kui kaasmuusikuna üle 25 plaadi. Maailma üks tuntumaid kitarritootjaid Fender on austanud Kotzeni panust muusikasse tervelt kahe signatuurpilliga ja Cornford Amplificationi poolt tema jaoks loodud mudel RK100 hääletati Inglismaal 2005. aasta parimaks kitarrivõimendiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles