Purunenud abielu pagendas Maili välismaale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maili Paluvee-Millward
Maili Paluvee-Millward Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos suundus Maire Aunaste Inglismaale, kus tegutseb Maili Paluvee.

Kui tagasihoidlik Tartu tüdruk Londonisse jõudis, ehmatas sealse rahva rohkus ja kirevus ta korralikult ära. Esimesel päeval ta lihtsalt istus kohvri otsas ja mõtles, kuhu on sattunud.

Tartus sai Mailist medõde, kuid see töö ammendas end ning naine asus majandust õppima. Talle on alati numbrid meeldinud ning ta sai tööle firmasse finantsjuhiks.

Kui ühel päeval seisis noor naine purunenud abieluga silmitsi, ei osanud ta muud teha, kui välismaale pageda. Esimese pool aastat oli ta köögitööline Taani farmis.

Maili pole otsust kordagi kahetsenud, kuid tunnistas, et raske oli küll. Eriti sellepärast, et poeg jäi Eestisse. Maili rõhutas, et tegi otsuse lähtudes lapse heaolust.

Taanis olles hakkas ta ingliskeelsetest ajalehtedest töökuulutusi uurima ning leidis, et paljud Inglise haiglad vajavad medpersonali. Naine saatis välja hulga cv-sid ning sai vastuse ühelt erahaiglalt.

Maili rääkis, et võrreldes Eestiga oli Inglise haiglas rohkem personali ja väiksem tööaeg ning seega alati võimalus välja puhata ja efektiivsemalt töötada.

Samas haiglas käis küttesüsteeme hooldamas Andrew ning töökaaslane korraldas neile pimekohtingu. Juhtus nii, et nad jäidki kokku ja on nüüdseks abielus.

Maili õppis aasta aega sisekujundust ning tegeleb nüüd sellega. Kui inglased on kinni pisikestes asjades, siis Skandinaavias on tavaks suuremad detailid ja rohkem vaba pinda. Just Maili erinevus annab talle konkurentide ees eelise ja ta ütles, et suurema osa klientidest leiab ta läbi vanade klientide. Suusõnaline reklaam on mõjusam kui paber, mille oled koolist saanud.

Mailil on kindel kavatsus Eestisse tagasi tulla ja nad muretsesid abikaasaga juba siia korteri. Kuna Maili on Inglismaal elamist proovinud, tekkis Andrewl soov elada eestlaste keskel ja õppida selgeks eesti keel.

Eesti plussideks peab naine seda, et siin on palju rohelust, kõik on lähedal ja alati saab metsa minna. Inglismaal on kõik täis ehitatud või eramaad, kuhu puudub ligipääs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles