Kaheaastased Siiami kaksikud said lõpuks teineteisest vabaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelica ja Angelina Sabuco
Angelica ja Angelina Sabuco Foto: SCANPIX

USAs tehti edukas eraldusoperatsioon Siiami kaksikutest kaheaastastele tüdrukutele.

Filipiinide päritolu kaksikõdede Angelina ja Angelica Sabuco opereerimine kestis üle üheksa tunni ja selles osales rohkem kui 40 meditsiinitöötajast koosnev meeskond, kirjutab foxnews.com.

Tüdrukute kehad olid kokku kasvanud rinnast ja kõhust.

Operatsioon koosnes kahest faasist. Esimeses faasis lapsed eraldati, teises aga ehitati üles need kohad, kust nad varem koos olid.

Pärast operatsiooni paigutati tüdrukud intensiivravisse.

Laste ema Ginady Sabuco sõnul täitus tema ja ülejäänud pereliikmete ammune unistus, et tüdrukud teineteisest vabad oleksid.

Operatsiooni juhtinud kirurgi Gary Hartmani sõnul kulges kõik komplikatsioonideta.

«Tulevikus on kaks hea tervise juures tüdrukut. Kõik viitab sellele, et nad paranevad operatsioonist täielikult,» lisas kirurg.

Ema ja ta tütred saabusid USAsse meditsiinilist abi otsima möödunud aastal. Hoolimata sellest, et lapsed olid kõhtu ja rindapidi koos, õppisid nad siiski kõndima.

Hartman lisas, et kui lapsi ei oleks eraldatuid, oleks neil võinud tekkida skeleti- ja lihaskahjustused.

Kirurgide sõnul kulub tüdrukutel operatsioonist taastumiseks vähemalt kaks nädalat, nad on siis arstide pideva järelevalve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles